Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Millî Görüş ve Adil Düzen eğitim sistemi gerekli - 2

Reşat Nuri EROL

Millî Görüş ve Adil Düzen eğitim sistemi gerekli - 2

?Millî Görüş ve Adil Düzen eğitim sistemi gerekli? başlıklı yazıma mesaj var?

Mesaj aynen bizim gibi bu konuda dertleri olan bir öğretmenden?

Mesajı hem ?teşhis? hem de ?tedavi? önerileri içeriyor?

Hasan K. isimli bir ziyaretçimiz size, ?Millî Görüş ve Adil Düzen eğitim sistemi gerekli? başlıklı yazınız ile ilgili aşağıdaki mesajı gönderdi:

Selamünaleyküm Hocam;

Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Elbette eğitimde kültürde ekonomide Adil Düzen olmalıdır. Ancak bu sadece bir avuç insanın umurunda. Kimse haram, helal, ahlak ve maneviyat derdinde değil. 13 Aralık tarihli yazınızda bir yazardan eğitimle alakalı paylaşım yapmışsınız. Bunun üzerine yazma gereği duydum.

16 yıllık fizik öğretmeniyim. Öğretmenlik tarih boyunca hiç bu kadar ayaklar altına alınmamıştır. Başarısızlığın sebebi öğretmen olarak görülmektedir. Bu kesinlikle yanlıştır. Eğitimin sorunu öğretmen değildir. Eğitimden zerre kadar anlamayan, okullarda ve sınıflarda neler yaşandığını bilmeyen bakanlık ve yöneticilerdir.

 

 

 

Yanlış eğitim sisteminde öğretmen ne yapabilir? Bozuk tornadan doğru ürün çıkmaz. Öğrenciler son derece şımartılmıştır. 8 zayıfla sınıf geçen öğrenci ders dinlememekte, öğretmene saygısızlık yapmakta ve sınıfın huzurunu bozmaktadır. Öğretmen bir şey dediğinde de gidip şikâyet etmektedir. Sonra da öğretmen suçlu ilan edilmektedir. Çünkü bazen öğretmenler de sabredememektedir.

Okullardaki davranış bozukluğu olan öğrencilere kimse bir şey diyemiyor. Öğrenciler müdüre bile kafa tutar hale geldi. Çünkü yaptığının karşılığında hiçbir şey olmayacağını iyi biliyor.

Öğrenciler öğretmenlere karşı cesaretlendirilmektedir. Bu da saygısızlığı getirmektedir. Öğrenci bir öğretmenden korkarsa doğru durmakta ama iyi niyetli öğretmene saygısızlık yapmaktadır. Öğretmen öğrenciye ne kadar insanca davranırsa karşılığında o kadar saygısızlık görmektedir.

Yeni bakanımız öğretmenlere yüksek lisans yaptıracağını söylüyor. Bunun kime ne faydası olacak? Örneğin bir fizikçi Atom Fiziğinde master ve doktora yapsın. Bunun meslek lisesindeki ya da Anadolu lisesindeki öğrenciye ne faydası olacak? Öğretmen ne bilirse bilsin, öğrenci dinlemezse ve çalışmazsa öğretmenin bilgisinin ne anlamı var? Kimse öğrencilere doğru durun ve çalışın demiyor. Kafayı öğretmenlere takmış durumdalar.

Davranış bozukluğu olan, huzuru bozan, ahlaksız, terbiyesiz lise öğrencilerine hiçbir şey yapılmadığından okullar okul olmaktan çıkmıştır. Milletvekili seçilme yaşının 18 olduğu ülkemizde 16-17 yaşındaki kişi bebek ve masum muamelesi görmekte ve yaptıklarından sorumlu tutulmamaktadır. Eğitimin esas sorunu disiplinsizlik ve yanlış sistemdir.

Eğitimin düzelmesi isteniyorsa;

u 12 yıllık zorunlu eğitim kaldırılmalıdır.

u Lise öğrencilerine bebek muamelesi yapılmaktan vazgeçilmelidir.

u Sınıfta kalma sistemi geri getirilmelidir.

u Mesleki yönlendirme yapılmalıdır.

u Liselerde sınıf geçme yönetmeliği değiştirilmelidir. 8 zayıfla sınıf geçilmesi engellenmelidir.

u Önüne gelenin matematik fen alanına gelmesi engellenmelidir. Öğrenciler başarıya göre alanlara yönlendirilmelidir.

u Sınıfın ve okulun huzurunu bozan öğrenciler birtakım yaptırımlarla engellenmelidir.

Daha teknik olarak birçok şey yazılabilir.

Sadece temel sorunlardan bahsetmek ve çözüm önerileri sunmak istedim.

Buna vesile olduğunuz için teşekkür ederim.

Hasan K. Fizik Öğretmeni



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz