Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MİLKO ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANDI

Milli Görüşçü Kuruluşlar, Belde-İ Muhayyere Konya´da 1969 ruhuyla yeni bir çalışmanın fişeğini ateşledi

MİLKO ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANDI

Milli Görüş Hareketi´nin 50´nci yılında Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) geniş katılımla Konya´da tarihi bir buluşma gerçekleştirdi. Türkiye´nin temel meselelerinin konuşulduğu MİLKO Şube Başkanları Toplantısı´nda ülkedeki kutuplaşmanın önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı. Konya Özel Gençlik Eğitim Okulları´nda gerçekleşen toplantı, Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Toplantıya, ESAM, AGD-MGV, İYFO, TEKDER, YENİAD, ESDER, ÖĞDER, CANSUYU, ÖZ-DER, DİN-BİR-DER, MÜSİDER, HUDER, İSOMDER, İKEV, SAĞLIK-DER ve EHAD genel başkanları ile şube yönetimleri katıldı. Toplantının akşamında ise tarihi MİLKO´lar tarafından ?Hak ve Adalet´ konferansı düzenlendi. 

MİLKO Şube Başkanları Toplantısı´nda konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, ?İslam´ın yayılması Müslümanların örnek hareketiyle oldu. Anadolu´yu silahla fethetmedik. Anadolu´ya yerleşen mücahitlerle fethettik. Kimse kılıç zoruyla Müslüman olmadı? dedi.

 

Asiltürk, birçok kimsenin parti çalışmasını dininden üstün tuttuğuna dikkat çekerek, ?Siyasi çalışmalarla insanların kalpleri fethedilmiyor. İnancımızın şuurlarını ve inancımızın heyecanlarını insanlara aktaracağız. Türkiye´nin daha güzel ve Hakk´a yönelmesini MİLKO´larla yapacağız? diye konuştu.

kalpleri-fethedecegiz-3-1541279605.jpg?

TONGÜÇ: MİLLET MİLLİ GÖRÜŞ´E YÖNELECEK

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Görüş Kuruluşları Genel Sekreteri ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Milli Görüşçü kuruluşların derlenip toparlanması ve değerlerine uygun bir şekilde hareket etmesi için bu toplantıyı tertiplediklerini kaydetti. Tongüç, ?Bütün genel merkezlerin kurucusu olarak bir araya geldik. Daha sonra ortaya çıkan raporlar tek tek değerlendirildi. Birtakım adımlar atılmıştı ve ilk kez de Milli Görüşçü Kuruluşların Şube Başkanları Toplantısı´nı Ankara´da gerçekleştirmiştik. Milli Görüş hareketimizin orta direği olan Konya´mızda 1969 yılında başlayan hareketimizin merkezinde yeniden köklerimize dönme çalışması yapmak için bir araya geldik. Bugün ilk defa Milli Görüşçü kuruluşlar ortak bir ?Hak ve Adalet Konferansı´ başlatmaktadır. İnşallah bu konferans bütün Türkiye´mize yayılacak. Türkiye´nin manasının burada toplanmasını ve milletimizin ruh köküne uygun ve milletimizin Milli Görüş´e yönelimi artacaktır? diye konuştu. 

 

TONGÜÇ: MİLLETİMİZ ŞUURLANACAK

Tongüç, burada önemli konuları ele alacaklarının altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bundan önceki dönemlerde Asr-ı Saadet Dersleri olarak devam eden derslerimize yeni çalışma döneminde Şuur Dersleri olarak Milli Görüşçü kuruluşlarımızın organizasyonu çerçevesinde bir önemli adım daha atıldı. Türkiye´mizin her iline yönetici atandı. İlk olarak Adana ilimizde üç gün süren 100 ders halkasının hocalarının eğitimi tamamlandı. Siyasi çalışmalarımız dahil olmak üzere o il de bizim sohbet halkalarımız haline gelecektir. Ankara´da bu sohbet halkalarını yerinde takip ediyoruz. Bu ders halkaları milletimizin yeniden şuurlanmasına yönelik bir çalışmadır. Ders halkalarımızla ?Hak ve Adalet Konferansları´mızla sürdüreceğiz. Milli Görüş´ün 1969 yılındaki çıkış fikrine uygun ve heyecanıyla milletimizin ve Hakk´ın hizmetinde olduğumuzu göstereceğiz.? 

kalpleri-fethedecegiz-5.jpg?

ASİLTÜRK: İKİYE AYRILMIŞ BİR TÜRKİYE VAR

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, MİLKO Şube Başkanları´nın ikinci toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, ?Başta ?şuur dersleri´ olarak ifade etmiştik. Bizim amacımız İslami şuuru geliştirmek. Şimdi bu çalışmaları neden Milli Görüşçü kuruluşlarla yapıyoruz?  Türkiye´de hepimizin bildiği gibi bir kutuplaşma ortamı var. Bu hemen hemen yarı yarıyadır. İkiye ayrılmış bir Türkiye var. İki taraf da birbirine düşman! Siyasi çalışmayla hiçbir netice elde edilmiyor. Gördük ki bazıları dininden partisine daha fazla bağlı. Böyle bir ortamda siyasi bir çalışma yapılıp bir yere gelinmeyeceği ortadadır? ifadelerini kullandı.

ASİLTÜRK: İSLAM, ÖRNEK HAREKETLE YAYILDI

Peygamber Efendimiz´in Dar´ül Erkam sohbetlerine birkaç kişiyle başladığının altını çizen Asiltürk, ?Sohbetlere daha fazla katılım 40 kişi oldu. Daha sonra ise 100 bin kişi ile Mekke´ye geldiler. Ve Mekke onlara teslim oldu. Önce nasıl gelişeceğini tahmin edemezsiniz. Bunu bu olayla yaşadık. Peygamberimiz´in vefatından 90 yıl sonra muazzam bir gelişme yaşandı. Bazı Müslümanlar batıya, bazıları ise doğuya gitti. İslam´ı yaymaya başladılar. Türkler, İslam kendilerine ulaşınca Müslüman oldu. Birçok bölgeye Müslümanlar yayılınca, o bölgedeki insanlar baktılar ki ?müthiş bir inanç sistemi´ Müslüman oldu. İslam´ın yayılması Müslümanların örnek hareketiyle oldu. Anadolu´yu silahla fethetmedik. Anadolu´ya yerleşen mücahitlerle fethettik. Kimse kılıç zoruyla Müslüman olmadı? diye konuştu. 

 

ASİLTÜRK: HEYECANIMIZI İNSANLARA AKTARACAĞIZ

Asiltürk, birçok kimsenin parti çalışmasını dininden üstün tuttuğuna dikkat çekerek, ?Siyasi çalışmalarla insanların kalpleri fethedilmiyor. İnancımızın şuurlarını ve inancımızın heyecanlarını insanlara aktaracağız. Türkiye´nin daha güzel ve Hakk´a yönelmesini MİLKO´larla yapacağız. Sizin önemli bir göreviniz var ki, Peygamber Efendimiz´in yaptığı şeklinde bir çalışmadır. Onlar gibi olmayız ama onların yollarında yürüyoruz. İnşallah Cenab-ı Hakk yardım edecek. Türkiye eski haline dönecektir. Bu yöntemi Emeviler, Abbasiler, Osmanlılar hepsi uyguladı. Bir gemi nerede battıysa orada çıkarılır. Bu topluluk bu hizmeti yapacak topluluktur. Başka da bir çözüm yolu yoktur. Biz kendi insanımızı yetiştirmek zorundayız? değerlendirmesinde bulundu.

ASİLTÜRK: MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER BUNU YAPACAK

İnsanları Hakk´a davet etmeleri gerektiğini söyleyen Asiltürk, ?Hakk´a davet ederken kavga edilmez. Peygamber Efendimiz ?birinin gönlünü hoş etmek isterseniz iki hoş kelime edin´ derdi. Milli Görüşçüler de bunu yapacak. En önemli kuruluşumuz partimizdir. Meclis´te olacaksınız. Hak inşallah arzu ettiğimiz ortamları bize yaşatsın? diye konuştu. 

kalpleri-fethedecegiz-13.jpg?

YILDIRIM: MİLKO´LARIN SIRTINDA OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Toplantının ?kurum faaliyetleri´ kısmında Milli Görüşçü Kuruluşlar´ın genel başkanları kısa konuşmalar yaptı. Kürsüye ilk çıkan Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, ?Çok önemli görevlerin sırtımızda olduğunu biliyoruz. Ülkemizin girdiği bu girdaptan kurtulmasının MİLKO´ların sırtında olduğunu biliyoruz. Toplantılarımıza aksatmadan devam ediyoruz. Davamızın insanımıza ulaşmasını ve insanlarımızın şuurlu birer Milli Görüşçü haline gelmesini istiyoruz? dedi.

kalpleri-fethedecegiz-12.jpg?

ÇELİKUS: 69 RUHU CANLANACAK 

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, ?İstediğiniz kadar bizlere yük yükleyebilirsiniz. Biz istediğiniz kadar yükü taşıyabiliriz. Burada 1969 ruhunun canlanacağını biliyoruz. Biz kazanacağımızı da biliyoruz? diye konuştu.        

kalpleri-fethedecegiz-10.jpg?

SÜRÜCÜ: MİLLİ GÖRÜŞ DIŞINDA DERT EDEN YOK

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, ?Öğretmelerimize 30 bin kitap ulaştırdık. Yaptığımız çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı´nda karşılık gördü. Eğitim, insanı yetiştirme sanatıdır. O fıtratı değiştirmeden onu şekillendirme sanattır. Biz ÖĞDER olarak böyle düşünüyoruz. Yanlış eğitilmiş her genç ümmetin kalbine saplanmış bir hançerdir. Uyuşturucu kullanımı arttı ve küçük yaşlara düştü. Toplumun ahlaksızlık girdabını düşünen yok. Mideye giren haram ise zihnin helal çalışması mümkün değildir. Bunu Milli Görüş dışında dert eden yok? şeklinde konuştu.

kalpleri-fethedecegiz-19.jpg?

ESMERER: İNANILMAZ BİR FELAKET VAR

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş Adamaları Derneği Genel Başkanı (YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer, ülkede salih ameli artırmanın şart olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu topluluğun Kur´an-ı Kerim ve sünnetin yoluna ulaşması için çalışacağız. Dünya üzerinde kurulan faizli bir sistem var. Allah ve Resulü´ne harp eden bir sistem var. Bu İslam ülkelerinde de etkin. Tüm ekonomi içerisindeki katılım bankalarının ekonomideki payı yüzde 4 civarında yer alıyor. Bunların gerisi hepsi faizli kredi kullanıyor. İnanılmaz bir felaket var. Din tahrip ediliyor. Bu toplumun ayağa kalkması çok zor! Helal lokma cennete götürür, haram lokma ise cehenneme götürür. 20 milyon nüfuslu İstanbul´da Eyüp Sultan Camii tam dolmuyor. Müslümanların ticari ilişkilerin yürütüleceği bir sistemin kurulması gerekiyor. Faiz, bir toplumu bir anda yok edebiliyor. Faiz yüzünden binlerce kişi işsiz kalıyor. Birçok firma konkordato ilan ediyor. Milli Görüş, alternatif sistemi kurmak için çaba sarf etti. Bunun için çalışmamız gerekiyor. Bir ülkenin gücü üretim gücü olacak. Bir ülkenin üretim gücü varsa finansal sistemle oynayabilir. Türkiye´nin Milli Görüş´e ihtiyacı var.?

kalpleri-fethedecegiz-15.jpg?

KÖYLÜ: GALİBİYET, GÖNÜL KAZANMAKLA OLUR

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, ?Büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhtaç ve yetimlere ulaşmaya devam ediyoruz. Okul ve sağlık ocakları çalışmamız var. Cansuyu, çalışmalarını layıkıyla yapıyor. Çok konuşmaktan ise çok çalışmayı tercih etmeliyiz. İnsanların hemen bizim dediklerimizi kabul etmelerini beklememeliyiz. Dünya hırsı olan, başkalarıyla muhatap olan kişilerle konuşuyorsunuz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Her insanla ilişkimizi sürdüreceğiz. Ama onlarla ilişkimizi sürdürürken de davamızın çalışmalarından geri kalmayacağız.  Galibiyet insanı linç etmekle değil, onun gönlünü alarak kazanırız? dedi.

kalpleri-fethedecegiz-16.jpg?

KURDAŞ: MİLLİ GÖRÜŞ TÜRKİYE´Yİ AYAKTA TUTUYOR

Medya ve İletişim Derneği (MEDYADER) Genel Başkanı ve Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, kirletilmiş haberlerin haber merkezlerine servis edildiğini belirterek, Millî Gazete´nin kirletilerek gönderilen haberlere çekidüzen verip Milli Görüş ceketini giydirdiğini kaydetti. Kurdaş, şunları kaydetti: ?Millî Gazete´miz 46 yıldır yayınına devam ediyor. 2018 yılının başından itibaren dijital medya üzerinden yoğunluk kazandık. Millî Gazete´miz doğru haberler, temiz haberlerle yayınlarına devam ediyor. Önümüzdeki dönemde yapacağımız en önemli çalışma e-gazeteyi çıkaracağız. Hem basımlı gazetemizin yanında artık e-gazetemiz de olacaktır. E-gazete, tabletlerde ve telefonlarda okunabilinecek. Avrupa ve yurt dışında Millî Gazete´ye ulaşamayanlara e-gazete ile ulaşacağız. TV5 ise bundan sonra Mustafa Yılmaz yönetmenliğinde devam edecek. TV5´te Kasım ayında önemli çalışmaları olacak. Milli Görüş Hareketi bu ülkeyi ayakta tutan bir dağ ve direktir.?

kalpleri-fethedecegiz-17.jpg?

TURHAN: GÜZEL BİR TOPLULUĞUZ

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, ?Güzel bir topluluğuz. 40 kuruluşumuz var. Hepsi alanında en iyi hizmeti etmeye çalışıyor. Bizler AGD olarak 28 ülkenin genç nüfusundan daha fazlayız. Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören 7 milyon 560 bin öğrenci ile Türkiye´de toplam 25 milyon 309 bin 876 öğrenci bulunuyor. Aynı şekilde bu kardeşlerimizin tamamına ulaşmanın da gayreti içerisindeyiz. Ayrıca Türkiye´de herhangi bir okula gitmeye, bir işletmede ya da kendi işinde çalışan 10 milyonu aşkın gencimizle de ilgilenmek bizim görevimizdir. Biz bu görevi ifa etmek, en ücradaki gencimize, kardeşimize ulaşmak için iki değişmez prensibi mütemadiyen uyguluyoruz. Türkiye´de oyunlarla gençlerimiz üzerinde ifsad çalışması yürütülüyor. Türkiye´de sadece bir oyun 30 milyon kullanıcıya ulaştı. Türkiye´de ?Balina´ adlı bir oyunda birçok çocuk intihar etti.  Türkiye´de 109 tane üniversite var. AGD bütün üniversitelere ulaşıyor. Siyer-i Nebi derslerimizle 700 bin kişiye ulaştık. Bu sene hedefimizi 1 milyon olarak belirledik? diye konuştu.

UÇAR: DOĞRUYA ULAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

İSOMDER Genel Başkanı İlhami Uçar, sosyal medya üzerinden çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, ?Sosyal medya, hayatımızın birçok alanında yer alıyor. İfsad hareketinin olduğu sosyal medyada biz de ıslah hareketi başlattık. Yaptığımız yayınlarla doğruyu ulaştırmayı hedefliyoruz? dedi.  

GÜMRÜKÇÜ: MİLLİ GÖRÜŞ HEP İLKLERİ YAPTI

Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Burhan Gümrükçü, ?Engelli bir kuruluşa ihtiyaç olduğunu düşündük ve bunu da kurduk. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teşkilat çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hadis ve Siyer-i Nebi derslerimiz devam ediyor. Milli Görüş hep ilkleri yaptı. Görme engellilerin okuyabileceği bir şekilde, Kur´an-ı Kerim´de kabartma çalışması yaptık? dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER