Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MİKE POMPEO´DAN ÇİN´E ÇAĞRI: UYGUR TÜRKLERİNE KARŞI BASKI POLİTİKANIZDAN VAZGEÇİN

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin´in Uygur Türklerine karşı yürüttüğü baskıcı politikalarla uluslararası normları ihlal ettiğini belirtti.

MİKE POMPEO´DAN ÇİN´E ÇAĞRI: UYGUR TÜRKLERİNE KARŞI BASKI POLİTİKANIZDAN VAZGEÇİN
Bakan Pompeo, Sincan Uygur Özerk Bölgesi´nde yaşananlara ilişkin Twitter´dan yazılı açıklama yaptı.
 
Çin´in Uygurlara yönelik toplu tutuklamalara devam ettiğini hatırlatan Pompeo, "Sincan´da Uygurlara yönelik toplu tutuklama ve ortadan kaybolma vakalarına dair güvenilir raporlar gelmeye devam ederken, Çin´e, uluslararası normları ve kendi yasalarını ihlal eden bu baskıcı taktiklere son verme çağrımı yineliyorum." ifadelerini kullandı.
 
ÇİN´İN UYGURLARA YÖNELİK POLİTİKASI
 
Çin´de son yıllarda Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi´nde eğitim merkezi adı altında faaliyet gösteren kamplar ile Uygurların kimlik ve kültürlerine yönelik ihlaller uluslararası kamuoyu tarafından eleştiriliyor.
 
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyine üye 22 ülke, 11 Temmuz´da Çin´in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi´ndeki Uygur Türkleri ve diğer azınlıklara yönelik muamelesini eleştiren ve kitlesel gözaltıların durdurulması çağrısında bulunan mektup imzalamıştı.
 
İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) raporunda, son 2 yılda Sincan Uygur Özerk Bölgesi´nde çok sayıda kişinin "önleyici polisiye tedbir" adı altında suçsuz yere alıkonulduğu ve siyasi bakımdan tehlikeli olarak değerlendirilen bireylerin herhangi bir yargı kararı olmaksızın toplama kamplarına gönderildiği belirtilmişti.

 

Secretary Pompeo
 
?@SecPompeo
 
 

As continues its campaign of mass detention of in Xinjiang, including credible reports of enforced disappearance, I renew my call on China to end these oppressive tactics that violate international norms and its own laws.

  Kaynak: Düçünce Mektebi


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER