Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Miçotakis: Önemli farklılıklarımız olabilir ama Türkiye ile bağlarımız var

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'ye ilişkin "Önemli ve büyük siyasi farklılarımız olabilir ancak halklarımız arasında bağlarımız var" dedi.

Miçotakis: Önemli farklılıklarımız olabilir ama Türkiye ile bağlarımız var

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Atina'da bir araya geldi. Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştükten sonra Yunanistan'a giden Blinken, Miçotakis tarafından başkent Atina'da kabul edildi.

Görüşme öncesinde gazetecilere açıklama yapan Blinken, ABD ve Yunanistan arasındaki Stratejik Diyalog sürecinin 4'üncü turunun başlangıcı vesilesiyle Atina ziyaretini gerçekleştirdiğini söyledi. Blinken, bu sürecin ikili düzeyde ilişkileri güçlendirdiğini kaydetti. Yunanistan'ın Ukrayna'ya verdiği destekten ötürü ABD'nin duyduğu memnuniyeti dile getiren Blinken, "Yunanistan'ın bölgede enerji, çevre konularında liderlik, Batı Balkanların Avrupa ülkelerine dahil edilmesi gibi konularda çizdiği rol çok büyük fark yaratıyor ve bunun için müteşekkiriz" dedi.

'KURTARMA EKİBİ GÖNDEREN İLK ÜLKEYDİK'

Miçotakis ise Rusya-Ukrayna savaşının bir yıldır devam ettiğini anımsatarak, Yunanistan'ın Ukrayna'ya askeri yardım da dahil olacak şekilde destek verdiğini dile getirdi. Başbakan Miçotakis, "Biliyorum, Türkiye'den geliyorsunuz. Komşumuzu vuran bu insani felaket nedeniyle hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Yardım etmek için arama kurtarma ekibini gönderen ilk ülkeydik" ifadelerini kullandı.

'İLİŞKİLERİ İYİLEŞTİRMEMİZ FAYDALI OLACAKTIR'

Deprem felaketinin Türk ve Yunan halkları arasındaki derin bağı kanıtladığını belirten Miçotakis, "Önemli ve büyük siyasi farklılarımız olabilir ancak halklarımız arasında bağlarımız var. Umarım, ilişkilerimizi iyileştirmemiz ve bu manevi bağ üzerine inşa etmemiz için bir fırsat oluşacaktır, ki bu iyileşmenin genel olarak Doğu Akdeniz'deki istikrar için faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Blinken'ın yarın da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras ile görüşmesi öngörülüyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER