Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MHP’den Diyarbakır Valisi’ne Kürdistan tepkisi

Erbil Valisi Omid Xoşnav geçtiğimiz hafta 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı için Diyarbakır’ı ziyaret etti, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile görüştü ve ona üzerinde ‘Kürdistan’ yazan bir albüm hediye etti.

MHP’den Diyarbakır Valisi’ne Kürdistan tepkisi

Erbil Valisi Omid Xoşnav geçtiğimiz hafta 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı için Diyarbakır’ı ziyaret etti, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile görüştü ve ona üzerinde ‘Kürdistan’ yazan bir albüm hediye etti.

Albümle poz veren iki valinin fotoğrafı tepkilere yol açtı.

Aykırı sitesinin sahibi Batuhan Çolak, Diyarbakır Valisi’ni hem Kürdistan albümlü fotoğraf hem de aynı zamanda kayyumu olduğu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binasındaki Amed yazılı bir pano üzerinden hedef aldı.

2019’da AK Parti’den ihraç edilen eski milletvekili Pelin Gündeş de Diyarbakır valisinin Kürdistan yazılı albümü kabul etmesini skandal olarak değerlendirdi.

Türkgün yazarı: “Milli mücadele verilirken pozuna dikkat etmeyenler kime hizmet ediyor”

MHP’nin gazetesi Türkgün’de yazan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de danışmanlığını yapan Yıldıray Çiçek de bugünkü yazısında bu konuyu ele aldı.

“Akıllı düşman, aptal dosttan iyidir” sözünü hatırlatarak konuyu Diyarbakır Valisi Karaloğlu’nun Erbil Valisi Xoşnav’ı ağırlamasına getiren Çiçek şunları yazdı:

“Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun elinde sözde Kürdistan albümüyle sırıtarak poz vermesi…

“Erbil’in sözde Valisi Amid Hoşnav’un Diyarbakır ziyaretinde hediye ettiği ‘Kürdistan’ yazan albümle gayet mutlu poz veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu kime hizmet etmektedir? Erbil’in sözde Valisi Amid Hoşnav’un önce PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi ziyaret etmesi de sistemli bir meşrulaştırmanın hali ve delilidir.”

“Vali Kılıçdaroğlu’na nefes aldırdı”

Diyarbakır valisinin, son dönem “bölücülük suçlamasıyla sıkışan” CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na nefes aldırdığını öne süren Çiçek şöyle devam etti:

“CHP, Diyarbakır’da çocuklarını PKK’dan kurtarmak isteyen ailelere propaganda tuzağa kurmak için uğraşırken, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun devletin kurumlarını buna alet ederek bazı aileleri bu propaganda tuzağı için Kemal Kılıçdaroğlu ile yanyana getirdiğini Diyarbakır’da herkesin konuştuğu konudur.

“Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu bu köşeye sıkışmışlara niçin hayat öpücüğü vermiştir?

“Ekonomik sıkıntılar ortada iken konuştuğuna dikkat etmeyenler, milli mücadele verilirken pozuna dikkat etmeyenler kime hizmet ediyor? Oyun içinde oyun…”

Newroz’da Kürtçe mesaj yayımlamıştı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu, Newroz’da hem Türkçe hem Kürtçe mesaj paylaşmıştı.

Karaloğlu geçtiğimiz Ocak ayında verdiği bir röportajda da “Anadille ilgili bizim sorunumuz olmaz. Anadil herkesin en doğal hakkıdır. Ana sütü kadar temiz ve haktır. Anadili insanlar konuşacak, anadili öğrenecek, anadili yayacak, bunda sorun yok” diye konuşmuştu.

 

Kaynak: Serbestiyet.com

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER