Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mevlana Müzesi bu yıl da rekora koşuyor

Türkiye´de en çok ziyaretçiyi ağırlayan Mevlana Müzesi´nin ziyaretçi sayısı, bu yılın 11 ayında yüzde 23 artarak 2 milyon 613 bin oldu.

Mevlana Müzesi bu yıl da rekora koşuyor

Milyonların "gel" çağrısına koştuğu büyük Türk düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi´nin kabrinin bulunduğu Mevlana Müzesi´nin ziyaretçi sayısı, 11 ayda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23 arttı.

Bu artış ile müze, 11 ayda 2 milyon 613 bin ziyaretçi sayısına ulaşarak kendi rekorunu kırdı.

Türkiye genelinde 2017 yılında 2 milyon 480 bin 433 rakamı ile en çok ziyaret edilen müze olan Mevlana Müzesi´ni bu yıl da başta Çinli, İranlı, Tayvanlı, Amerikalı ve Güney Koreli olmak üzere çok sayıda turist gezdi.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Mevlana Müzesi´ni geçen yılın 11 ayında 2 milyon 119 bin kişi ziyaret etti. Bu yılın aynı döneminde ise ziyaretçi sayısı yüzde 23 artarak, 2 milyon 613 bine ulaştı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mevlana Müzesi´nin 2016 ve 2017 yılında en çok ziyaret edilen müze olduğunu söyledi.

Müzeye ilginin her geçen yıl arttığına işaret eden Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevlana Müzesi 2017´de 2 milyon 480 bin 433 kişiyle Türkiye´de en çok ziyaretçi ağırlayan müze olmuştu. Geçen yıl 11 ayda 2 milyon 119 bin ziyaretçi ağırladık. Şu an yüzde 23´lük bir artış söz konusu. Bu yıl 30 Kasım itibarıyla ziyaretçi sayımız şimdiden 2 milyon 613 bine ulaştı. Böylece geçen yılın rakamlarını şimdiden egale ettik. İnşallah Şebiarus törenleriyle birlikte yıl sonuna kadar ziyaretçi sayımızın 2 milyon 900 bine ulaşmasını bekliyoruz. Yani 2018 yılında da Mevlana Müzesi´nin Türkiye´deki birinciliğini muhafaza edeceğini tahmin ediyoruz."

"En çok ziyaretçi Çin´den geliyor"

Yarar, dünyanın dört bir yanından turistlerin Mevlana Müzesi´ne akın ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Konya´da, 7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Hazreti Mevlana´nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine yerli ve yabancı binlerce turistin katılmasını bekliyoruz. Ziyaretçi profiline baktığımızda ise en çok ziyaretçi Çin´den geliyor. Bunu Endonezya ve Malezya gibi diğer Asya ülkeleri takip ediyor. Özellikle Şebiarus tarihlerinde komşumuz İran´dan daha fazla ziyaretçinin Konya´ya geleceğini tahmin ediyoruz."

 



Anahtar Kelimeler: Mevlana Müzesi rekora koşuyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER