Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Meteoroloji´den sağanak ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji´den yapılan son hava durumu raporuna göre ülkemizin büyük bölümü sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altında olacağını belirterek vatandaşları olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji´den sağanak ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumudeğerlendirmelere göre; ülkemizin büyük bölümünde sağanak yağış ve fırtınanın etkili olacağı tahmininde bulundu. Yağışların Marmara´nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu´nun batısı ile Tekirdağ, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Mardin ve Diyarbakır çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtilirken Güney Ege kıyıları ile Akdeniz´in kıyı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sağanak yağışların Muğla´nın Bodrum, Datça ve Marmaris ilçeleri ile Aydın´ın Didim ilçesinde, Antalya´nın doğu kesimleri, Mersin çevreleri ile Adana ve Osmaniye´nin güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Yurdumuzda hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise ülkemizde genellikle güney ve güneybatı, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi´nde İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne´nin güney kesimlerinde rüzgarın kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilirken Meteoroloji yetkilileri vatandaşları ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla´nın Bodrum, Datça ve Marmaris ilçeleri ile Aydın´ın Didim ilçesinde, Antalya´nın doğu kesimleri, Mersin çevreleri ile Adana ve Osmaniye´nin güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(30-60 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

meteorolojiden-flas-uyari-bir-yandan-saganak-diger-yandan-firtina.png?

Üç büyük ilde ise bugünün hava durumu ve günün en yüksek hava sıcaklığı şöyle:

İstanbul´da bugün hava durumunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Megaşehir de sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. İstanbul´da bugün sabah saatlerinde rüzgarın kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Şehirde bugün sıcaklığın en yüksek 9 derece olması bekleniyor.

Ankara´da bugün hava durumunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Başkent´te gün içerisinde hafif sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Ankara´da sıcaklığın en yüksek bugün 13 derece olacağı tahmin ediliyor.

İzmir´de bugün hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin edilirken sabah saatlerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. İzmir´de günün en yüksek sıcaklığının 16 derece olacağı tahmin ediliyor.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER