Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Meşhed Milletvekili Kuddusi: İran´da milletvekillerinin yarısı rejimin yıkılmasını istiyor

İran Meclisi Meşhed Milletvekili Cevad Kerim Kuddusi, milletvekillerinin yarısının rejimin yıkılması için çaba gösterdiklerini öne sürdü

Meşhed Milletvekili Kuddusi: İran´da milletvekillerinin yarısı rejimin yıkılmasını istiyor

 İran Meclisi Meşhed Milletvekili Cevad Kerim Kuddusi, milletvekillerinin yarısının rejimin yıkılması için çaba gösterdiğini iddia etti.

Muhafazakar Direniş Cephesi´ne yakınlığıyla bilinen Kuddusi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran meclisindeki milletvekillerinin yarısının rejimin yıkılması için uğraştığını savundu.

Kuddusi, "Meclisin yüzde 50´si rejimin yıkılması peşinde. 2009 yılındaki fitne hareketinde de hedef rejimin yıkılmasıydı. Bugün meclisin yüzde 50´si perde arkasında fitne hareketine önderlik yapanları destekliyor." ifadelerini kullandı.

2009 yılı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde reformist muhalif lider Mir Hüseyin Musevi´nin de adaylar arasında yer aldığı seçimleri muhafazakarların desteklediği Mahmud Ahmedinejad kazandı. Musevi seçimlerde hile yapıldığını öne sürdü. Bu kargaşa arasında meydana gelen sokak olaylarında resmi olmayan rakamlara göre 100´den fazla kişi hayatını kaybetti. Musevi, her hangi bir adli kovuşturma olmaksızın olaylardan sorumlu olduğu gerekçesiyle 2011 yılından bu yana eşi Zehra Rahneverd ve eski Meclis Başkanı Mehdi Kerrubi´yle ev hapsinde tutuluyor.  



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER