Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mesele şahıslarda değil sistemin kendisindedir..

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu.

Mesele şahıslarda değil sistemin kendisindedir..

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu. “İktidarın öncelikleri arasında halkın çıkarları yoktur.” diyen Sancar, şunları söyledi:

“Tam tersine bu sistem talan, sömürü, rant ve savaş politikaları üzerine kuruludur. Kaynaklar talana, ranta, israfa, savaşa tahsis edildiği için halkı koruyacak tedbirler alacak para bırakmıyorlar. Bu İktidarın zihniyeti karanlıktır. Sadece metafor ve mecaz olarak değil gerçekten hayatın içinde karanlığı dayatıyor bu ülkeye. Bu ülkenin emekçi yoksul halklarına karanlığı dayatıyor. Elektrik faturaları dayatılan bu karanlığın sadece bir kanıtı.

İstedikleri kadar TÜİK, Merkez Bankası Başkanını, Maliye Bakanını, Adalet Bakanını değiştirerek bir şeyleri değiştirdiklerini algısını yaratsınlar nafiledir. İktidar personel değiştirerek düzeni düzeltebilecekmiş gibi bir imaj veriyor. Mesele makamlarda şahıslarda değil sistemin kendisindedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindedir. Rejimi, iktidarı değiştirmek zorundayız.

Trendyol, Ferplas, Yemeksepeti, Yurtiçi Kargo, Çimsataş, Oppo, BBC, TTB, Türk Metal, Kayı İnşaat işçileri, Uğur Tekstil, Özak Tekstil, Mitsuba, Carrefour, A101, Şok, ve daha farklı alanlarda emekçiler hakları için direndiler, Hepsine selam olsun!”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER