Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MESCİD-İ AKSA´DA 200 BİN KİŞİ CUMA NAMAZI KILDI

Filistinliler, İsrail´in çıkardığı zorluklar ve engellere rağmen ramazan ayının ikinci cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa´ya akın etti. İsrail, etrafı Ayrım Duvarı´yla çevrili Batı Şeria´dan 40 yaş altı erkeklerin Kudüs´e girişini engellerken, abluka

MESCİD-İ AKSA´DA 200 BİN KİŞİ CUMA NAMAZI KILDI

Kızılay ve Mirasımız Derneği olmak üzere Türk sivil toplum kuruluşlarının Filistinlilere yardımlar ve Mescid-i Aksa´da iftar programları devam ediyor. 

On binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Aksa´nın yolunu tuttu. 

İşgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki yolları trafiğe kapatan İsrail polisleri, otobüsler dışında hiçbir aracın geçişine izin vermedi. Saatler süren yolculuğun ardından yürüyerek Mescid-i Aksa´ya ulaşabilen Filistinliler, ramazan ayının ikinci cuma namazı için Aksa´nın avlusunu hıncahınç doldurdu.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 200 bin Filistinli Mescid-i Aksa´da cuma namazı kıldı.

18-05/25/mess5.jpg

HUTBEDE BİRLİK ÇAĞRISI YAPILDI

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne okuduğu cuma hutbesinde, İslam dünyasına birlik çağrısı yaptı.

Şeyh Ebu Suneyne, İslam tarihinden örnekler verdiği Cuma hutbesinde, Gazze´de yaşanan insani krize vurguda bulunarak, İslam düşmanlarının Müslümanlar arasına fitne ve nifak tohumları ektiğini, bu süreçte de başarılı olduklarına dikkati çekti.

18-05/25/mess2.jpg

NAMAZIN ARDINDAN İZDİHAM YAŞANDI

Batı Şeria´da yaşadıkları için İsrail´in olağan günlerde Kudüs´e geçişlerine izin vermediği Filistinliler, Aksa ve Kubbetu´s Sahra önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Filistin Kızılayının görevlendirdiği bazı gönüllü Filistinliler, kalabalığın üzerine seyyar fıskiyelerle su serperek sıcağın etkisini azaltmaya çalıştı.

Namazın ardından Aksa´nın kapılarında bir saatten uzun süre izdiham yaşanırken, şehrin dar sokaklarında kalabalıktan ve sıcaktan dolayı bazı Filistinliler fenalık geçirdi.

Bu sırada Mescid-i Aksa´nın kapılarında ve Eski Şehir olarak bilinen Kudüs´ün sur içi bölgesinde yüzlerce İsrail polisi hazır bekledi. 

18-05/25/mess3.jpg

ABLUKA VE AYRIM DUVARI ENGEL OLDU

İsrail, Ayrım Duvarı´yla (Utanç Duvarı) çevrili Batı Şeria´dan 40 yaş altı erkeklerin Kudüs´e girişini engellerken abluka altındaki yaklaşık 2 milyon nüfuslu Gazze´den ise Filistinlilerin girişine izin vermedi.

İsrail askeri kontrol noktalarından geri çevrilen on binlerce Filistinli erkek, ramazan ayında da Batı Şeria´nın dışına çıkamamış oldu. İsrail´in geçişine izin verdiği Filistinliler ise şafakla birlikte Kudüs´e geçebilmek için askeri kontrol noktalarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER