Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Mescid-i Aksa bölünmez bir bütündür´

Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, "Mescid-i Aksa, Allah´ın yeryüzündeki en önemli mescitlerinden biridir. Burası bölünmez bir bütündür ve burada sadece İslam´ın kanunları geçerlidir." dedi.

´Mescid-i Aksa bölünmez bir bütündür´

Mescid-i Aksa´da okunan cuma hutbesinde, her gün İsrail güçlerinin ihlallerine maruz kalan mescidin tehlikede olduğu belirtilerek, "Aksa´nın bölünmez bütünlüğüne" vurgu yapıldı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa´da cuma hutbesini, Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve eski Kudüs-Filistin Müftüsü Şeyh İkrime Sabri okudu.

Şeyh Sabri, Harem-i Şerif´in Burak (Ağlama) Duvarı ve Rahmet Kapısı´yla bölünmez bir bütün olduğu ve sadece Müslümanlara ait olduğunu, İsrail´in Harem-i Şerif´te herhangi bir otoritesinin olamayacağını ve İsrail´in bu kutsal alana yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İsrail güçlerinin sürekli ihlallerine maruz kalan mescidin tehlikede olduğuna dikkati çeken Şeyh Sabri, "Mescid-i Aksa, Allah´ın yeryüzündeki en önemli mescitlerinden biridir. Burası bölünmez bir bütündür ve burada sadece İslam´ın kanunları geçerlidir." dedi.

Şeyh Sabri ayrıca, Mescid-i Aksa´nın İsrail´in seçim malzemesine dönüştürülemeyeceğini vurguladı.

Mescid-i Aksa´daki son gerginlik, İsrail güçlerinin pazar günü 2003´ten bu yana giriş çıkışlara kapalı tutulan doğu surlarındaki Rahmet Kapısı´na inen merdivenlerin başındaki kapıyı zincirlemesiyle patlak vermişti.

Bunun üzerine pazartesi günü Mescid-i Aksa´da toplanan bir grup Filistinli genç, söz konusu kapıyı kırmış, İsrail polisi de gençlerden bazılarını gözaltına alırken Harem-i Şerif´in kapılarını bir süreliğine kapatmıştı.

İsrail polisi salı akşamı da Rahmet Kapısı´nda nöbet tutan Filistinli cemaate saldırmış, çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralanmış, bazıları da gözaltına alınmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa´da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER