Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MERKEL´DEN ´İRAN´IN SALDIRGAN EĞİLİMLERİNE´ KARŞI TEDBİR ÇAĞRISI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İran´ın Ortadoğu´daki "saldırgan eğilimleri" karşısında tedbir alınması gerektiğini belirtti.

MERKEL´DEN ´İRAN´IN SALDIRGAN EĞİLİMLERİNE´ KARŞI TEDBİR ÇAĞRISI

Ürdün´ün başkenti Amman´da resmi temaslarını sürdüren Almanya Başbakanı Angela Merkel, ziyareti çerçevesinde Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada Merkel, İran´ın füze programı konusunda Ürdün´ün kaygısını paylaştıklarını ifade ederek, "İran´ın Ortadoğu´daki saldırgan eğilimleri karşısında tedbirler almalıyız." dedi.

Merkel, ABD´nin çekilmesine rağmen Avrupalıların, İran´la (2015´te) imzalanan nükleer anlaşmayı sürdürmek istediğini dile getirdi.

ÜRDÜN´E EKONOMİK KREDİ DESTEĞİ

Ülkesinin Ürdün´deki ekonomik reform çabalarını bu yıl içinde 100 milyon dolarlık krediyle destekleyeceğini kaydeden Merkel, bunun yanı sıra Almanya´nın bu yıl özellikle eğitim ve insani alanlarda Ürdün´ün kalkınması için yaklaşık 440 milyon dolarlık yardım sunduğunu hatırlattı.

Söz konusu 100 milyon dolarlık kredinin, Uluslararası Para Fonu´nun, Ürdün´den talep ettiği reformların uygulanmasını kolaylaştırma kapsamında verileceği ifade ediliyor.

Almanya Başbakanı ayrıca terör örgütü DEAŞ´la mücadele ve Suriye´de barış sürecinin başlatılması başta olmak üzere Almanya ile Ürdün´ün aynı zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtirken, Filistin meselesine ilişkin ise şunları söyledi:

"İsrail-Filistin çatışmasının çözümü, bir Filistin devletinin kurulması ve İsrail´in güvenliğinin sağlanmasını garanti eden iki devletli bir çözümdür." 

Dün başlayan Ürdün ziyaretinde Merkel´e Alman parlamenterler ve iş adamlarından oluşan heyet eşlik ediyor.

Merkel bugün ilk olarak Amman´da bulunan Ürdün-Alman Üniversitesindeki öğrencilerle bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Merkel´in Amman ziyaretinin ardından Lübnan´a geçmesi bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER