Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Menderes Türel; AKP´nin İBB Adayı mı?

VEYSİ DÜNDAR- 05.09.2018

Menderes Türel; AKP´nin İBB Adayı mı?

Yerel seçimlerle ilgili gelişmeler hız kazanmaya başladı. Dün hemen hemen her partinin bu minvalde açıklamaları oldu. Bu vesile ile ben de siyasi partileri ve adayları ile ilgili kulis bilgilerini paylaşmak istedim.

Önce iktidar partisi AKP ile başlayalım.

AKP´nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki´nin; ?Millet Cumhur İttifakı´nı sevdi, yerel seçimlerde devam etmesi normal. MHP ile ortak hareket söz konusu? demesi yerel seçimlerde ortak aday gösterileceğine işaret ediyor.

Şu anda hükümette bakan olarak görev yapan milletvekillerinin de adaylığının tartışıldığı, 2019 yerel seçimleri için, Ankara´daki ittifakın ortak adayı olarak Süleyman Soylu dillendirilse de bunun gerçekleşmesini şahsen beklemiyorum.

Ankara´dan ziyade İstanbul´la daha ilgiliyim. AKPli dostlarımdan edindiğim izlenim sonucu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Menderes Türel´in aday gösterileceğini düşünüyorum.

Zira daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, Türel´i bakan olarak görevlendireceği konuşulmuş, her ne hikmetse son anda vazgeçilmişti.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan´ın adının geçtiğine bakmayın, halk nazarında pek kabul görmeyeceğinden, İstanbul için aday yapılması olası değil.

Tekrar söylüyorum, İstanbul için Erdoğan´ın prensi Menderes Türel öne çıkan isim. MHP ile ortak aday gösterilecek. Yardımcılarından bazıları MHPli olacak. Bu kişi MHPli çok önemli bir isim. Yakın arkadaşım, ismi yıpranmasın diye şimdilik yazmıyorum. Kulisler daha da bir şenlensin, öyle yazarım.

Gelelim CHP kulislerine?

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel: ?Yiğit düştüğü yerden kalkar, yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul alınacak!? dedi dün.

Hazırlıklar iddialı. Doğru aday bulunursa kazanmak hiçten bile değil. Çok olası. Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin ve Muharrem İnce´nin adlarının geçtiğine aldanmayın.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı seçimlerinde itibarını zedeledi. Aday olmayacağını açıklaması kendi tasarrufunda değildi. CHP genel başkanlığında sergilenen tutum ve tavırlar oy kaybına neden oldu.

Hamzaçebi ve Tekin gibi isimlerin oy bandı çok düşük.

CHP´nin adayı, Beylikdüzü´nün çalışkan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olacak. Edindiğim izlenim ve duyumlar bu minvalde. İmamoğlu, klasik CHPli değil. Halkta teveccühü var. Muhafazakarların da desteğini alabilecek bir isim.

Bir dipnot daha: Yerel seçimlerden sonra Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakacak. Şu anda ismi dillendirilmeyen biri parti başkanı olacak. Bunu da not olarak ekleyeyim.

Ve gelelim HDP´ye?

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ?Yerel seçime HDP olarak girmeyi uygun gördük? dese de; HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, yerel seçim ittifakına ilişkin ?Bizim baştan ittifak yapma heves ve hırsımız yok, ama aynı şekilde toplumdaki beklentiyi de yok sayma, görmezlikten gelme gibi bir hakkımız da yok? değerlendirmesinde bulundu.

(Ek parantez; Sezai Temelli ile söyleşimizi ilerleyen günlerde okuyabileceksiniz.)

Parti için bir karmaşanın zuhur ettiği HDP´de dışarı yansıyan, Selahattin Demirtaş ile iplerin kopma noktasına gelebildiği, bu karmaşadan şok edici bir adaylığın çıkması da muhtemel. İstanbul İBB adayı olarak Selahattin Demirtaş dillendirilse şaşırmayın derim. Bu da konuşulanlar arasında. Bakarsınız kavga, ?Kazan doğurdu? dedirtir ve yeni bir parti kurulur.

Türkiye´ye CHP´nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce´yi ilk açıklamış gazeteci olarak bu kulis bilgilerimi ciddiye alın, diyorum.

Belli ki 2019 yerel seçimleri, çok çekişmeli geçecek?



Anahtar Kelimeler: Menderes Türel Adayı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz