Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Melik Gökçek, bakanlık istiyor"

Melih Gökçek´in Ankara´da yerel seçimlerde Özhaseki´ye vereceği desteğine karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğunu istediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün saat 16:00´da görüşecek. Görüşmenin içeriğine dair kulislerde konuşulanları aktaran Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında, görüşmenin omurgası ittifak üzerine olduğunu belirtti.

Takan, ikilinin görüşmede 31 Mart´ta yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehirler ve büyük şehir ilçe belediyeleri başta olmak üzere belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyeliklerinde anlaşama formülü arayacaklarını belirtirken "AKP aday çıkarma konusunda her ilde hesap yapıyor. Bu hesaplar içinde MHP´nin beklentileri nasıl karşılanacak liderler bunu konuşacak. MHP´ye il, ilçe ve belediye meclis üyeliklerinde nasıl bir formül yapılacak bunun üzerinde konuşulacak. Türkiye genelinde özellikle Ankara, İzmir, İstanbul dışında kalan yerlerde bir formül bulunması gündeme gelecek. Diğer illerde nasıl bir formül uygulanacak bunun hesabı yapılacak. MHP büyükşehirlerde kendi elinde bulunan ilçeler ile diğer illerde ittifak konusunda AKP ile uyumlu davranmaya hazır. Bunun için de görüşmede Türkiye genelinde her iki partinin de pozisyonu gözden geçirilerek hesap yapılacak. AKP ayrıca belediye meclis üyeliklerinde çoğunluğu bırakmak yanlısı değil. Bunun da MHP´ye iletilmesi bekleniyor. Diğer illerde de tutumunun pek farklı olmayacağı şimdiden belli." diye yazdı.

 

Ayrıca Ahmet Takan yazısında iki liderin Melih Gökçek´e ise görüşmede ayrıca özel bir parantez açılması beklendiğini ve Beştepe´deki kaynağından aldığı bilgiye de paylaşarak "Melik Gökçek, Özhaseki´ye desteğine karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğunu istiyor." iddiasında bulundu.

İşte Takan´ın "Her şey Melih Gökçek için!.." başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Melih Gökçek´e ise görüşmede ayrıca özel bir parantez açılması bekleniyor. Gökçek´in belediye başkanlığında AKP´li Mehmet Özhaseki´yi desteklediğini daha önce yazmıştım. Mansur Yavaş´ın aday olma ihtimalinin güçlenmesi karşısında paniğe kapılan Gökçek lobicileri ve rant çevreleri bel altından vuruşu geçtiler. Gerçek hedefleri Gökçek´in tekrar AKP´den aday gösterilmesi mi?.. Hayır!.. Onlar da bal gibi biliyor Erdoğan´ın Melih Gökçek´i aday yapmayacağını. Tezgahların perde arkasına saraydaki  kaynaklardan ulaştım. Denilen şu;

"Melik Gökçek, Özhaseki´ye desteğine karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğunu istiyor."

Bu perde arkası bilgi, siyasetteki  her türlü rant lobilerinin ve onların yancılarının nasıl tezgahlara girdiğinin açık belgesi!..
Her şey vatan için diye bilirdik...
Meğerse her şey menfaat içinmiş!..
Düzeltir, özür dilerim!.."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER