Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Melih Gökçek´ten Mustafa Sarıgül mesajı!

Adnan Öksüz

Melih Gökçek´ten Mustafa Sarıgül mesajı!

Melih Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken istifa etti. Daha doğrusu istifa etmek zorunda kaldı? Belki son bir dönem daha aday olmak istiyordu, olmadı!

Mustafa Sarıgül, yeniden Şişli Belediye Başkanı olmak için tüm gücünü ortaya koyuyor. Partisi CHP aday yapmayınca, ?İlle de olacağım!? diyerek DSP´den belediye başkan adayı oldu. Peki, bu iki ismi neden andım?

Siyasette ?hırs´ belli bir yere kadar makul görülebilir. Hatta gerekli de addedilebilir. Ama belli bir noktadan sonra ?keskin sirkenin küpüne zarar verdiği´ misali, kişiyi yıpratıcı bir hâl alabilir.

Gökçek de, Sarıgül de hırslı birer politikacı.

***

Geçenlerde Melih Bey, Mustafa Sarıgül´le ilgili sosyal medyada bir paylaşımda bulundu. Şu cümleleri paylaştı;

?Kılıçdaroğlu sırf enaniyetini tatmin için Sarıgül´ü harcadı... Ama Sarıgül sahada Kılıçdaroğlu´nu eziyor. Kılıçdaroğlu´nun Şişli´de siyasi intiharını görmek için aşağıdaki videoyu izler misiniz?? Melih Gökçek´in paylaştığı 46 saniyelik videoda, Mustafa Sarıgül kalabalık bir vatandaşla birlikte halkı selamlıyor, esnafla tokalaşıyor.

 

***

Merak ettiğim şu; bayram değil, seyran değil Melih Bey Mustafa Sarıgül hakkında bu paylaşımı neden yaptı?

Daha doğru soru şudur belki; Melih Gökçek, Mustafa Sarıgül hakkında bir paylaşım yaparak ne anlatmak istedi?

Sizce?

ÜZERİMİZE BETON DÖKEREK BİZİ BİTİREMEZLER!

Necdet Gökçınar?

Bir dönem Sanayi Bakanlığı´nda, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile mesaisi olan bir uzman.

İTÜ mezunu. Aslen Kırşehirli. 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi, Saadet Partisi´nden.

Biraz daha tanıyalım, Necdet Bey´i? Farklı dönemlerde Necdet Gökçınar´ın paylaşımlarından ve röportajlarından bir demet sunmak istiyorum. Buyursunlar;

* ?Siyonizm´i, hedeflerini ve metotlarını bilmeden Türkiye ve dünyada olup bitenler anlaşılmaz.?

* ?Ekonomik ve sosyal statü derin bir alt yapı gerektirir. Bunun olmaması durumuna ?görgüsüzlük´ diyoruz.?

* ?Fiziksel özürlü (engelli ) olmak, hidayet özürlü (hakkı batıldan ayıramama) olmaktan daha ehvendir. Allah her ikisinden de korusun.?

* ?Gündem çok hızlı değişiyorsa (değiştiriliyorsa) gözden kaçan (kaçırılan) gerçek bir gündem vardır.?

* ?1 Mart tezkeresini geçiremedik ama Irak´ı bombalayan ABD uçaklarına 4.000 sorti için hava sahamızı açtık, diyenler; Mısır için hiç konuşmasın!?

* ?Irak´taki işgalci ABD askerlerine dua edenlerin bugün Mısır´a ağlamaları sadece mide bulandırıyor.?

* ?Mısır´da katliamı ABD bizzat yapsaydı bugün ağlayanlardan hiç ses çıkmazdı, Irak´taki gibi. Ağlamaları bile ABD´ye endeksli!?

* ?İnsanın dünyada iki büyük felaketi vardır: Birincisi bir şeyi çok isteyip elde edememesi, ikincisi onu elde etmesidir.?

* ?İlimsiz irfan muhaldir, irfansız ilim vebaldir.?

* ?Türkiye NATO topraklarıdır, demenin İnci Pastanesi yıkımı kadar kıymet-i harbiyesi yok mu, bu memlekette??

* ?AKP, ?Hidayet kararmasına´ uğramış durumda... Bir insan yoldan çıkarsa zihin planında hidayet kararmasına uğrar... Bir şey anlatayım. Kral bir uçuruma doğru yürürmüş; tabii halk da güvenle arkasından... Kral da, halk arkamdan yürüdüğüne göre, beni seviyor, güveniyor diye düşünürmüş. Bir gün yoldan çıkarsa kral, arkasında o halkı göremez. AKP ve tabanı açıldığı okyanus ötesi(!) denizlerden bir gün aslına dönmek isterse ayrıldığı yeri bulması için bir işarete ihtiyaç vardır. Bir deniz feneri gibi ve bu işaret Milli Görüş´tür. Bizlerin herhangi bir parti olmak gibi bir tercihi olamaz. Milletimize karşı bir sorumluyuz.?

* ?Üzerimize beton dökerek bizi, Saadet Partisi´ni bitiremezler. Artık oyunlar bozuluyor; bizler, varken bu kadrolar yıkılmaz. AKP´nin sarmalı ilânihaye gitmez, yakın zamanda dağılır. Milli olmak başka, gayr-i milli olmak başkadır.?

ÜMMETİN ORTAK MESELESİ

ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi), Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile Keşmir Dayanışma Günü programı düzenliyor.

Yarım asırdan fazla süredir çözüme kavuşturulamayan Keşmir Sorunu´na dünyanın dikkatini çekmek için her yıl 5 Şubat´ta Keşmir Dayanışma Günü etkinlikleri yapılıyor. Geçtiğimiz yıllarda Keşmir ile ilgili olarak panel, konferans gibi çalışmalarda bulunan ESAM, bu yıl da Keşmir Dayanışma Günü programı düzenliyor.

ESAM ve Pakistan Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve Keşmir´de yaşanan sıkıntılara, Keşmir Sorunu´na dünya kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlayan program 12 Şubat 2019 Salı günü (yarın) Ankara HiltonSA Otel´de kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmasını ESAM Genel Başkanı Recai Kutan´ın yapacağı programda devlet büyüklerinin, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere siyasi parti temsilcilerinin, STK´ların, sendika temsilcilerinin katılımı bekleniyor.

Pakistan Ankara Büyükelçisi Syrus Sajjad Qazi´nin de Keşmir Sorunu ile ilgili görüşlerini paylaşacağı programda Keşmir ve yakında zamanda vefat eden Keşmir gönüllüsü merhume Prof. Dr. Oya Akgönenç Muğisuddin hanımefendi ile ilgili sinevizyon gösterimi yer alacak.

Şu kadarını ifade etmek istiyorum; Keşmir meselesi ümmetin ortak meselesi. ESAM´ın Keşmir Dayanışma Günü programı düzenlemesi bu açıdan da takdire şayan?

İLKE DERNEĞİ´NDEN YÜKSEKÖĞRETİM RAPORU

İLKE Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş tarafından hazırlanan ve yarın (12 Şubat 2019-Şişli Cevahir Otel) kamuoyuna sunulacak olan ?Geleceğin Türkiye´sinde Yükseköğretim? başlıklı raporda, yükseköğretimde değişim ve geleceğe hazırlık ihtiyacı detaylı olarak ele alınıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz