Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MELEK YATIRIMCILAR TÜRKİYE´YE DESTEK İÇİN YENİDEN İSTANBUL´DA TOPLANACAK

Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Altuntaş, "Olağanüstü Yönetim Kurulu Toplantısında herkes şunda hem fikir oldu; Türkiye ekonomisi üzerinde bilinçli bir oyun oynanıyor. 1500 kişilik yatırımcı kadrosuyla İstanbul´da toplama kararı aldık." dedi.

MELEK YATIRIMCILAR TÜRKİYE´YE DESTEK İÇİN YENİDEN İSTANBUL´DA TOPLANACAK

Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, start-up, girişimcilik ve şirket yatırımcılığı konusunda dünyada 50 milyar dolarlık bir pazarın bulunduğunu belirtti. 

Geçen yıl 50 milyar dolarlık bu sektörü Türkiye´de topladıklarını anımsatan Altuntaş, şunları kaydetti:

"Türkiye´ye 100 ülkeden 1000 civarında yatırımcı gelmişti. Doğal olarak ´bu yıl başka bir ülkede toplantımızı yapalım´ derken, Türkiye´deki bu son gelişmeler dolayısıyla Olağanüstü Yönetim Kurulu Toplantısı talebinde bulundum. Bu sabah toplantımızı yaptık. Durumu izah ettim. Herkes şunda hem fikir oldu; ´Türkiye ekonomisi üzerinde bilinçli bir oyun oynanıyor.´ Dolayısıyla biz bu 50 milyar dolarlık pazarı hem bu oyuna karşı durabilmek hem de girişimcilik ekosisteminin arkasında durmak adına 1500 kişilik yatırımcı kadrosuyla İstanbul´da toplama kararı aldık."

Altuntaş, forumun 17 Şubat 2019´da başlayıp 3 gün süreceğini aktararak, "Bunun gerçekleşmesi için İTÜ Rektörü ve İTÜ Teknokent´e teşekkür ediyorum. Onlarla konuştum ve bize tam destek vereceklerini söylediler. Bence İTÜ gibi üniversitenin milli konunun arkasında durması beni çok duygulandırdı." diye konuştu.

"Türkiye´deki girişimler yabancı yatırımcılardan çok fazla talep alacak"

Konuyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ı da bilgilendireceğini anlatan Altuntaş, şunları dile getirdi:

"Yatırımcılar bu durumda Türkiye´nin arkasında duruyorsa, anlamlı. Dünyada melek yatırımcılık kanununa sahip 4. ülkeyiz. Kitle Fonlaması Kanununa sahip Avrupa´da İngiltere´den sonra 2. ülkeyiz. Bu işin Türkiye´de nasıl el üstünde tutulduklarını bildiklerinden dolayı, Yönetim Kurulu´nda ´Trump´a bu start-upları yem etmeyeceğiz´ dedik. Döviz kurundan dolayı girişimcilerimizin, start-uplarımızın şirket değerlemeleri düşüyor, bu üzüleceğimiz bir konu ama fırsatlar da doğuyor. Türkiye´deki girişimlerin yabancı yatırımcılardan çok fazla talep alacağını düşünüyorum."

Altuntaş, forum kapsamında 22 ülkeden 66 girişimcinin start-upını tanıttığını anımsatarak, "Bu sene Türkiye´deki girişimcilerden 33´üne bu fırsatı tanıyacağız. "Geri kalan 33 start-up tanıtma fırsatını diğer ülkelere dağıtacağız." dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER