Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mehmet Görmez, İran Büyükelçiliği’nin Kudüs Günü programında konuştu: Kudüs, İslam'ın geleceğiyle ilgili bir meseledir

İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı Ankara'da "Mescid-i Aksa ve Kudüs Paneli" gerçekleştirdi.

Mehmet Görmez, İran Büyükelçiliği’nin Kudüs Günü programında konuştu: Kudüs, İslam

İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı Ankara'da "Mescid-i Aksa ve Kudüs Paneli" gerçekleştirdi.

Programda İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşmacı olarak yer aldı.

Büyükelçi Farazmand, Filistin, Kudüs ve İslam'ın ilk kıblesi olarak kutsal Kudüs-ü Şerif meselesinin din ve ırk farkı göstermeksizin İslam dünyasının tüm siyasi meselelerinin başında yer aldığını ve İslam dünyasının buna karşı İslami sorumluluğu ve dini yükümlülüğü olduğunu vurguladı.

Farazmand, Filistin meselesinin sadece topraktan doğan milli kimlik meselesi değil, aynı zamanda insanlık meselesi olduğuna dikkati çekti.

Farazmand, ümmetin unsurları arasındaki işbirliği ve vahdetin güçlendirilmesinin önemine değindi.

Prof. Dr. Görmez de, Mescid-i Aksa meselesinin sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını belirtti. Görmez, "Yine bir Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yönelik sistematik bir terör devam ediyor. Yine bir devlet terörü ve İsrail işgali. Ayrıca uluslararası toplumun da bu konudaki sessizliği sürüyor. Mescid-i Aksa ve Kudüs meselesi vicdan sahibi her insanın meselesidir. İslam’ın geleceğiyle ilgili bir meseledir. Bütün Müslümanlar olarak varoluşsal bir mesele olarak bu konuya bakmak zorundayız. Hangi düşünceden olursa olsun vicdan taşıyan her insanın ortak meseledir." ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER