Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mehmet Y. Yılmaz: Erdoğan bence halife olmak istiyor

T24 köşe yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın halife olmak istediğini savundu. TÜBİTAK ödüllerinin verildiği güne değindi.

Mehmet Y. Yılmaz: Erdoğan bence halife olmak istiyor

Uzun yıllar Hürriyet´te kaleme aldığı eleştirel yazılarıyla bilinen Mehmet Yakup Yılmaz, 2018´in Ekim ayından bu yana kariyerine T24´te devam ediyor. İktidara yönelik sert yazıları nedeniyle Hürriyet´teki yazılarına son verilen deneyimli gazetecinin hedefinde bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın TÜBİTAK ödüllerinde kullandığı ifadeler yer aldı.

Yılmaz´ın "Erdoğan´ın ´halifelik´ hayali" başlıklı yazısı, Cuma gününün en çok konuşulacak köşe yazılarından biri olmaya aday! Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın halifelik hayali olduğunu iddia eden Yılmaz, "İstemekle olunabilecek bir şey midir halifelik bilmiyorum ama böyle bir rüyanın içinde yaşadığına eminim." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın TÜBİTAK ödüllerinde yaptığı konuşmaya değinen Yılmaz, "Bunu ilk kez de söylemiyor, fırsat bulduğu her yerde tekrarlıyor." şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

 

Müslümanlara ne kendi gelecekleri, ne de insanlığın ortak meseleleri hakkında söz söyleme hakkı tanınmamıştır. 1,7 milyar nüfuslu İslam dünyasının, BM Güvenlik Konseyi´nde bir tane bile daimi üyesinin bulunmaması işte bu çarpıklığın sonucudur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan

"Suudi Arabistan´ın, BM´de İran´ın haklarını savunduğunu düşünebiliyor musunuz?" şeklinde çarpıcı bir soruya değinen deneyimli köşe yazarı, "Arapça konuşan ülkeler arasında bile bir çıkar birliğinden söz edebilmek mümkün değil. Demek ki bu 1,7 milyar Müslümanı temsil edecek kişinin ´özel biri´ olması gerekiyor. Bu da olsa olsa halife olabilir." diyerek iddiasını bu ifadelerle gerekçelendirdi.

Erdoğan halifelik kılıcını kuşanıp, bütün Müslümanları temsile hazır gibi görünüyor ama Türkiye dışındaki Müslümanlar bunu ne kadar ister, orası da ayrı mesele!
Ve ne yazık ki evet, Müslümanlar, insanların ortak meseleleri hakkında söz söyleyebilecek durumda da değiller.
Çünkü çoğu Müslümanın kendi meseleleri hakkında söz söyleyebilmesinin bile ortamı yok.
Kendi dertlerini halledememiş toplumların, bütün insanlığın derdine derman olabilmeleri mümkün mü?
Mehmet Y. Yılmaz - T24 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER