Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mehmet Alptekin Hoca Vasiyetiyle Önemli Hatırlatmalarda Bulundu

Malatya´da ikamet etmekte olan yazar ve alim Mehmet Alptekin hoca, öldükten sonra yakınlarına ve Müslüman kamuoyuna vasiyetini açıkladı. Muhterem M. Alptekin Hocamız, bu vasiyetini şahsi sosyal medya hesabı Facebook´ta paylaşmıştır. "Haber Duruş" sitesi o

Mehmet Alptekin Hoca Vasiyetiyle Önemli Hatırlatmalarda Bulundu

Ölüm kavramına İslami bakış açısıyla yaklaşan Mehmet Alptekin hoca, bugün unutulmuş birçok kavramı ve geleneği gözler önüne sererek ölünün arkasından yapılan yanlışları aktarmıştır. İslami bir toplum olarak vasiyetin önemini ve ölümün normalliğini anlamamız gerekirken, birçok insani ve İslami değerlerimizden ne kadar uzaklaştığımızı bu yazıyı okuyarak tekrar anladık. Vasiyetinde, insanların cenaze sahiplerine de yük olmaması gerektiğini aktaran hocamızın önemli yazısı tam metin olarak aşağıdadır. 

VASİYETİM

Bir hadis şerifle VASİYET´ime başlayayım: Bismillah velhamdu lillah vassalatu vesselamu ala resülillah ve ala alihi zevissidkı velvefa.

"Allah Resülü (sav) buyurdu: Ümmetimin ortanca ömrü 60 ile 70 sene arasındadır." Acizane 70´i geride bıraktım. Allah bilir ölüm meleğiyle tanışma vakti yaklaştı.

"Ölen kişinin ardında çok yanlışlar/bid´atlar yapılmaktadır, onları burada anlatmak zordur. Malumat sahibi olmak isteyen "Adım Adım Ahiret Yolculuğu" adlı kitapçığa göz atabilirler. Değerli ailem ve kıymetli dostlar! Ben öldüğümde definden sonra her Müslüman kardeşimin affedilmem, Rabbimin benimle rahmetiyle muamele etmesi, Münker-Nekir meleklerine doğru cevap vermeye muvaffak olmam için herkes için de benim için Allah´a dua etmelerini, haklarını helal etmelerini temenni ve rica ediyorum. Hatta o güne bırakmadan kimin üzerimde bir hakkı varsa imkanım varsa ödemeye hazırım, imkanım yoksa haklarını helal etmelerini rica ediyor, Allah´ın da onları affetmesi için dua ediyorum. 

Değerli ailem ve dostlarım! Taziye safhasında çadır kurulursa da -ki ona da taraftar değilim- taziyeciler ayak üstü veya çok kısa bir zaman içinde benim için Allah´tan af ve rahmet, ailem için de sabır dilesinler. Kur´an okumasınlar ve fatihalar çekilmesin. Taziye verenler, başkalarına yer açılması için hemen taziye mahallini terk etsinler ki, yığılma olmasın komşularımız düğün yemeği gibi 300-500 kişiye yemek yedirme külfeti altına girmesin. Şayet sünneti yerine getirmek istiyorlarsa sadece 20-30 kadar aileme ve yakın akrabalarıma yemek yedirebilirler. Çadırda üç gün parasız bir lokanta ve çay ocağı kurulmasın. Dolayısıyla çadıra sandalye gelirse de masalar asla gelmesin. Taziyeciler beş on dakika sonra dağılırsa kümelenme olmaz, kümelenme dolayısıyla alış veriş sohbetleri, askerlik anıları, ara sıra kahkaha, gülüşmeler gibi taziye ortamının nezaketini zedeleyecek durumlar olmayacaktır. Öyle ki yemek vakitlerinde sadece taziyeciler değil çevredekiler de büyük küçük düğün yemeğine gider gibi çadıra akın ederler. Niye? Mehmet Alptekin´in taziyesinde birileri düğün yemeğini hazırlayacak. Ölümümden dolayı komşularımın 10 bin veya daha fazla bir masrafın içine girmelerine asla ve kat´a rıza göstermem. Zaten 3. gün mevlit okutulmayacağını ailem biliyor. Taziye bir kere yapılır üç gün arka arkaya taziye mahalline gidip sohbet yapılmaz. Ölümü fazla yadırgamayın! Ölüm yokluk değil, yeni bir aleme doğmaktır. Bütün kardeşlerimin içerik bakımından buna benzer vasiyet etmeleri bu çirkin bidatların kalkmasına vesile olur. Selam ve dua ile...

Mehmet Alptekin hocanın "Adım Adım Ahiret Yolculuğu" adlı kitabı için tıklayın...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER