Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MEHMED ÂKİF ERSOY´UN HOCASININ KABRİ YENİLENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Halkalı Ziraat ve Baytar Mekteb-i Alisi´nin muallimi ve kurucu müdürü Mehmet Ali Bey´in Kadıköy´de bulunan harabe haldeki mezarı ile kitabesinin bakım ve onarımını gerçekleştirdi.

MEHMED ÂKİF ERSOY´UN HOCASININ KABRİ YENİLENDİ

31. 08. 2018 Cuma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1889´da açılan ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy´un eğitim aldığı okul olan Halkalı Ziraat ve Baytar Mekteb-i Alisi´nin kurucu müdürü Baytar Miralayı Muallim Mehmet Ali Bey´in mezarını yeniledi.

Belediyeden alınan bilgiye göre, Mehmet Ali Bey hakkında araştırmalar yapan ve mezarının yerini tespit eden Prof. Dr. Ali Birinci´nin talebiyle kabri ile kitabenin elden geçirilmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda baytarlık mektebi kültürünün kurucusu kabul edilen, Mehmet Ali Bey´in Sahrayıcedit Mezarlığı´ndaki harabe durumda olan mezarı ve kitabesi, Mezarlıklar Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yenilenerek, 95´inci ölüm yıl dönümüne yetiştirildi.

1923 yılının ağustos ayında vefat eden Mehmet Ali Bey´in ölüm yıl dönümü nedeniyle Sahrayıcedit Mezarlığı´nda tören düzenlendi.

Törende konuşan eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali Birinci, "Mehmet Akif Ersoy´un da hocası olan ve baytarlık mesleğinin gelişmesinde önemli rol oynayan Mehmet Ali Bey´in mezarını ihya ettiği için İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim." dedi.

Tören, Kur´an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla sona erdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER