Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Medya özgürlüğünün ekonomiyle ne ilgisi olabilir

Karar Gazetesi´nden Yıldıray Oğur medya özgürlüğü ve ekonomi ilişkisi üzerine görüşlerinin analiz ediyor.

Medya özgürlüğünün ekonomiyle ne ilgisi olabilir

Havalar ısınıyor. Turizm mevsimi yaklaşıyor. Derin bir kriz içinden geçen Türkiye ekonomisinin can damarlarından olan turizm sektörü yeni sezondan çok ümitli.

Bu yüzden 6-10 Mart tarihleri arasında Berlin´de 53´üncüsü düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı´na Türkiye´den turizmciler yoğun ilgi gösterdi.

İlgi yüzünden THY Berlin´e ek seferler koymak zorunda kaldı.

Fuarın açılışında konuşan Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig de  ?Almanya´dan Türkiye´ye bu yıl gidecek turist sayısında 2016 yılına göre yüzde 58 artış bekleniyor. Türkiye´de tatilini geçirecek tahmini Alman turist sayısının, 2015 yılında gerçekleşen 5 milyon 600 bin rakamına ulaşmasını bekliyoruz? diyerek ümitleri teyit etti.

Fuara katılan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da ilgiden çok memnundu.

Bu yazı  ?hanut bir gezi?yle fuar için Almanya´ya gitmiş bir gazetecinin elinden çıkmadı ama buraya kadar her şey Türkiye için harika görünüyordu.

Ama fuarın son günü gelen bir haber bütün bu ümitvar havayı dağıttı.

Çünkü Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilgili yeni bir seyahat uyarısı yayınlamış, turist olarak Türkiye gidecek Alman vatandaşlarını ?gözaltına alınma? ihtimaline karşı uyarmıştı.

Uzun uyarıda, son iki yıldır Türkiye´de ?sebepsiz yere? gözaltına alınmış Alman vatandaşları ve gazetecileriyle ilgili örnekler sıralanıyordu.

Yazının devamı için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER