Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MEDYA-İŞ´TEN NETANYAHU´YA KINAMA MEKTUBU

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Türk vatandaşlarının Tel Aviv´deki havaalanında gözaltına alınması, ardındanda sınır dışı edilmesine ilişkin İsrail Başbakanı Netanyahu´ya kınama mektubu gönderdi.

MEDYA-İŞ´TEN NETANYAHU´YA KINAMA MEKTUBU

MEDYA-İŞ´TEN NETANYAHU´YA KINAMA MEKTUBU

 

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Türk vatandaşlarının Tel Aviv´deki havaalanında gözaltına alınmasının ardından, sınır dışı edilmesine ilişkin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´ya kınama mektubu gönderdi.

Eser, mektubunda, Kudüs´te düzenlenen bir iftar programına katılmak üzere Tel Aviv´deki Ben Gurion Havaalanı´na varan 9 Türk vatandaşının, İsrail güvenlik birimleri tarafından alıkonularak sorgulanması ve bu vatandaşlardan 7´sini geri göndermesini kınadıklarını ifade etti. 

Tel Aviv´e giden 5´i sivil toplum kuruluşu, 4´ü basın mensubu olmak üzere 9 Türk vatandaşının 9 saat süreyle sorgulandığını anımsatan Eser, bu tutumun, İsrail devletinin basın özgürlüğüne olan tavrını açıkça ortaya koyduğunu belirtti. 

Eser, mektubunda şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan, biz, Medya İşçileri Sendikası olarak meslektaşlarımıza ve Türk vatandaşlarına yönelik bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Meslektaşlarımız güvenlik adı altında 9 saat alıkonulmuş ve insanlık dışı bir uygulamaya tabi tutulmuşlardır. Vizeleri olduğu halde 7 kişinin geri gönderilmesi kabul edilemez bir tutumdur. Basın özgürlüğü ve insan hakları ihlali olan bu tutumu kınıyor ve İsrailli yetkilileri bu tür davranışlara son vermeye davet ediyoruz."



Anahtar Kelimeler: MEDYA NETANYAHU KINAMA MEKTUBU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER