Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Medine Müdafaası Kitabı

Hüseyin Öztürk- 08.01.2018

Medine Müdafaası Kitabı

Bu haftaki eserimiz, Fahreddin Paşa komutasında, Peygamberimizin gölgesindeki son Türkler olan Mehmetçiklerin, Medine-i Münevvere savunmasını anlatan kitap.

Yağmur Yayınları´ndan çıkan eserin yazarı Feridun Kandemir.

Böylesine muhteşem bir destanı, tarihimize ve edebiyatımıza kazandıran Yağmur Yayınevi´nin kurucusu Balıkesir eski milletvekili İsmail Dayı´nın ruhaniyetine Fatiha okuyarak kendisinin kitap hakkındaki mütalaası ile söze başlayalım.

?

?Yakın tarihimize ait önemli belgesel bir eser olan Fahreddin Paşa´nın Medine Müdafaası, Peygamberimizin Gölgesinde Son Türkler, şerefli Türk milletinin ve onun fedakâr evlatlarının Birinci Dünya Savaşı´nda gösterdikleri kahramanlıkların bir örneğidir.

Asırlarca İslam´ın bayraktarlığını yapmış olan milletimizin, tarih sahnesinden silinmesini hedef alan düşmanlarını, gafil dindaşlarını, nadim olanların ifadelerini, savaş yıllarında Medine´de bulunmuş, tahliyeden sonra da Kızılay Heyetiylebirlikte orada kalmış olan muhterem Feridun Kandemir Bey´in, günü gününe tuttuğu notlardan ve usta kaleminden okuyacaksınız.

Dinine ve devletine hizmetten başka gayesi olmayan eşsiz kumandan, fedakâr insan Fahreddin Paşa´nın hatıralarını, kumandanlar arasındaki görüş ayrılıklarını, seneler sonra tarihin hükmünü değiştirecek çok önemli vesikaları ilk defa bir araya getiren bu eser, ümit ediyoruz ki büyük alaka görecektir.

Kitabı zenginleştiren bu önemli vesikalar, yazarın arşivinden, Sadrazam Talat Paşa´nın hanımından, Medine Müdafii Fahreddin Paşa´nın oğulları Selim Türkkan ve Orhan Türkkan Paşalardan temin edilmiştir?.

?

Tarih ancak korkmadan gerçekleri haykıranların ismini altın harflerle yazar. Medine Müdafaası üzerine aleyhte söylenebilecek her söz; tarihin kirlerini boşalttığı çöplüklerde, kişiliksiz ve kimliksiz bir şekilde debelenenlerin işidir.

Eğer bugün ABD ve İngilizlerin modern kölesi durumunda olan başta Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi bazı Arap ülkeleri, yarı özgür de olsa hayatlarını idame ettiriyorlarsa, bunu Fahreddin Paşa ve Mehmetçiklerimize borçludurlar.

Ayrıca bilmem kaç İslam ülkesinden yılın her günü ve hac mevsiminde milyonlarca Müslüman, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere´de ibadet edebiliyorlarsa, yine Fahreddin Paşa ve Mehmetçiklerimize borçludurlar.

Elbet bütün olup bitenler, kesinlikle ve tartışmasız Allah´ın takdiri ve nasibidir. Fahreddin Paşa ve Mehmetçiklerimiz de Allah´ın rızası ve Efendimiz (s.a.v.)´in şefaati adına mücadele etmişlerdir.

Eseri okumak isteyenler; Hicaz´ı, Haremeyn´i Muhteremeyn´i, yani Mekke ve Medine´yi bırakmamak, ay yıldızlı al sancaktan ayırmayıp, sonuna kadar savunmak için, uçsuz bucaksız çöllerde peyda oluveren birbirinden insafsız, birbirinden azgın ve kuvvetli düşmanlarla, yoksulluklar içinde çarpışa çarpışa şehit olan Mehmetçiklerimizin, kanlarıyla sulayarak yazdıkları bir destanla karşılaşacaklardır. 

?

Ezcümle:

Ömer Fahreddin Türkkan Paşa 22 Kasım 1948 yılında İstanbul´da Rahmet-i Rahman´a kavuşmuştur. Kabri şerifi Rumelihisarı mezarlığındadır.

Fahreddin Paşa, Mehmetçikler ve Feridun Kandemir´in ruhu için el-Fatiha.

Eser hakkında: Yağmur Yayınları; 0212- 513 51 26



Anahtar Kelimeler: Medine Müdafaası Kitabı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz