Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Medeniyetimizin Analizini Yapmak

Hüseyin Öztürk- 15.05.2018

Medeniyetimizin Analizini Yapmak

Geçtiğimiz Cumartesi günü Rahmet-i Rahman´a uğurlanan Mehmet Niyazi Özdemir, Batı´yı ve Doğu´yu çok iyi tahlil eden bir isim olarak medeniyetimizin üzerinde sıkça duran düşünür ve fikir adamımızdı.

Milli şuur sahibi olma mecburiyetini, bu toprakları vatan eden atalarımıza karşı ödenemez bir borcun gereği ve şartı sayardı.

Düşünce ve fikir çilesinin meyvesini yaydığı eserlerinde ve öğrencilik yıllarından bu yana sürdürdüğü teşkilatçılığı, bu minval üzere seyretmekteydi.

Vefat haberini aldığımız gün Birlik Vakfı Genel BaşkanıMehmet Alacacıağabeyle birlikteydik. Ruhu şerifine Fatiha okunduktan sonra bir hatırasını paylaştı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Mehmet Niyazi Özdemir hem liseden hem fakülteden arkadaşlardır.

1966-67 dönemi Milli Türk Talebe Birliğinin kongresi vardır. Her zaman ve zeminde olduğu gibi sol fraksiyonun bütün türevlerine mensup Komünizm uşakları, MTTB´yi de ele geçirmek üzere fitne, fesat ve nifak tohumlarıyla her yeri kirletmektedirler.

Milli Şuur sahibi üniversite gençliği de, Milli Türk Talebe Birliği´nin adına layık şekilde öğrencilere hizmet etmesi için teşkilatı Komünizm güdümünden kurtarmak istemektedirler.

İsmail Kahraman ağabey, milli şuur sahibi gençliğin başkan adayı olarak kongreye hazırdır, kongrenin divan başkanı da merhum Mehmet Niyazi Özdemir´dir.

Milli Türk Talebe Birliği´nin özüne kavuşması, İsmail Kahraman ve Niyazi Özdemir´le başlar ve devam eder.

Bu çok bilinmeyen hatırayı paylaştıktan sonra Mehmet Niyazi ağabeyin fikri mücadelesinin milli bir şuur ekseninde devam ettiğini konuştuk.

Şimdi de medeniyetimizin analizi üzerine düşüncelerini aktaralım:

???????..

?Dünya insanlığı içerisinde; ?Hakk´a kulluk, halka hizmet´ düşüncesi, sadece bizim medeniyetimize aittir.

Bütün mesele, bu medeniyetin kodlarını doğru okuyarak, iyi tahlil etmek ve milli bir şuurla sahiplenebilmektir?.

Mehmet Niyazi ağabey, cihangirliğini yüzyıllarca sürdüren bir milletin çocuklarını, milli şuur ekseni etrafından uzaklaşmaması ve yabancı cereyanlara kapılmaması için her fırsatta uyarmıştır.

İşte o ikazlarından bazı ifadeler:

- ?Millet ancak milli şuurla duyarlılık kazanır; onunla analiz ve sentez yapar, kendisine hayat bahşedecek iksiri onunla keşfeder. Evlatlarına düşen görev, ona yön vermekten ziyade, onu besleyecek çalışmalar yapmasıdır?.

- ?Batılılar, medeniyetlerine İslamiyeti alternatif olarak görüyorlardı ama şu hakikati görmezden geliyor yahut hiç umursamıyorlardı.

Batı´da deliren insan, ?beynine şeytan girdi´ inancıyla öldürülürken, bizde akıl hastalarının müzikle, su sesiyle veya bir başka metotla tedavi edildikleri, değişik tarih kitaplarında, hatıratlarda yer almaktadır?.

- ?Hayat boşluk kabul etmez, bir şeyler atılırsa, onların yerlerini başka şeyler doldurur. Geçmişimiz, yani mazimiz insanı kolay kolay bırakmaz. Bunun için de milletçe hafızamızı yitirmememiz, tarihimizden kopmamamız lazımdır?.

- ?Eğer insan yaşanabilir bir dünyada ömür sürmek istiyorsa, mutlaka ilahi denetime tabi olduğumun şuurunu taşımalıdır?. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER