Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Meclis´e EYT ile ilgili verilen kanun teklifi reddedildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurlarına kötü haber! İYİ Parti tarafından TBMM´ye verilen EYT kanun teklifi Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Meclis´e EYT ile ilgili verilen kanun teklifi reddedildi

Son zamanlarda kamuoyunda çokca konuşulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) yeniden gündeme geldi. İyi Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergün´ün görüşülmesi için Meclis Genel Kurulu´na getirdiği EYT kanun teklifi, Ak Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla bir kez daha reddedildi.  

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR KANUN TEKLİFİ AK PARTİ VE MHP´YE TAKILDI

İYİ Parti TBMM grubuna ait resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda, ?Muğla Milletvekilimiz Metin Ergün tarafından emeklilikte ya?a takılanlar ile ilgili verilen Kanun teklifinin meclis gündemine alınması, meclis genel kurulunda yapılan oylama sonucunda Ak Parti ve MHP´nin hayır oyları ile reddedilmiştir? ifadelerine yer verildi.

EYT´Lİ KARDEŞİM HİÇBİR ŞEY BİTMİŞ DEĞİLDİR

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ergün, ?Değerli EYT´li kardeşim hiçbir şey bitmiş değildir. En başından beri söylediğimiz gibi her türlü uzlaşıya açığız. Bu haklı mücadele devam edecektir? dedi.

 

 

 

EYT MAĞDURLARI TEPKİ GÖSTERDİ: EMEKLİLİKTE MHP´YE TAKILANLAR

Sürecin en başından beri sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan EYT´liler bu kez de #EmeklilikteMHPyeTakılanlar etiketi ile Twitter´dan tepkilerini dile getirdi. Tepkilerde verilen sözlerin çiğnendiğine dikkat çekildi. 

İşte o tepkilerden bazıları; 

* Erken emeklilik değil, emeklilik hakkını isteyen milyonlarca vatandaşımızın maruz kaldığı adaletsizlik artık son bulsun dedik. AKP ve MHP HAYIR dedi Kanun teklifi oylamasında MHP #EYT ?liler için bu kez RED oyu kullandı.

* Emeklilikte yaşa takılanlar bir kez daha AKP ve MHP oyları İle reddedildi. Geçen sefer çekimser oy kullanan MHP bu kez red oyu kullandı. Verilen sözü çiğniyorlar.

* Seçimin ardından her kanalda #EmeklilikteYaşaTakılanlar bizim öz evlatlarımızdır diyerek bağıran ve reklamını yapan Arzu Erdem de ?RED? oyu verdi.

MHP DAHA ÖNCE LEHTE SONRA ´RET´ OYU KULLANMIŞTI

İYİ Parti´nin, EYT´lilere ilişkin verdiği kanun teklifi daha önce de AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Tasarının gündeme geldiği oturumda MHP´nin önce lehte, daha sonraki oturumda ise ?ret´ oyu kullanması dikkat çekmişti. Oturuma verilen arada MHP ile AKP arasında yaşanan sıcak temas tartışmaları da beraberinde getirmişti. Söz konusu oturumun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dönemin Grup Başkanvekili Erhan Usta´yı görevden almıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER