Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MBS Kilidi

Ahmet VAROL

MBS Kilidi

Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili birçok önemli husus gün yüzüne çıktı. Her şeyden önce Kaşıkçı´nın Suudi Arabistan´ın İstanbul´daki konsolosluk binasında öldüğünün Suud yönetimi tarafından itiraf edilmesi önemli bir gelişmedir. Bu itiraf gerçekleşmeden önce Suud rejimi hesabına sosyal medyada saldırı gerçekleştiren ve ?zübabun elektroniyye (elektronik sinekler)? olarak nitelendirilen saldırı çetesi Kaşıkçı´nın konsolosluktan çıkmış olduğu iddiasında ısrar ediyor, başlarındaki ihanetçi ve yalancı yönetimin bir gün cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etmek zorunda kalacağını göz önünde bulundurmadan resmî söylemin körü körüne savunuculuğunu yapıyorlardı. Bu arada Kaşıkçı´nın konsolosluk binası içinde kaybolduğu gerçeğinin hızlı bir şekilde gün yüzüne çıkarılmasında önemli rolü olan nişanlısına da çok ağır ifadelerle, çirkin ve ahlâksız bir şekilde saldırıyorlardı. Kullandıkları bütün çirkin nitelemelerin ve hakaretlerin, gerçeğin gün yüzüne çıkması durumunda kendilerine döneceğini ve kendi nefisleri için söylenmiş kabul edileceğini hesaba katmadan. 

Fakat aradan bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen cinayet çetesini kimin organize ettiği ve cesedin ne olduğu ile ilgili gerçekler tam olarak gün yüzüne çıkmamış, olayın bu tarafı yeterince aydınlanmamıştır. Cesedin asitle tamamen yok edilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu ve bazı bulgular buna delil olarak kabul edildi. Ama bu da şimdilik bir ihtimal olarak kabul edilmektedir. Her ne kadar güçlü bir ihtimal olsa da. Kesinlik kazanabilmesi için başka herhangi bir ihtimalin bulunmadığına dair delillerin ortaya konması veya suçu işleyenlerin bizzat itiraf etmeleri gerekir. İşte bu henüz gerçekleşmiş değildir. 

Bizim gördüğümüz kadarıyla bu konunun yeterince aydınlatılamamasının veya cesedin ne olduğuna dair kesin bilgilerin gün yüzüne çıkarılamamasının en önemli sebebi MBS kilidinin açılamamasıdır. 

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tüm bağlantılarına rağmen hâlen Suudi Arabistan´da veliaht prens koltuğunda oturmaya devam eden ve bu ülkede karar mekanizmasında yer alan Muhammed bin Selman´ın adı sosyal medyada ve bazı haber kaynaklarında kısaca MBS olarak yazılıyor. 

Cinayetin baş sorumlusu, suikast timini harekete geçiren ve cinayet emrini veren kişi bu adamdır. Son olarak BBC´de yayınlanan bir haberde Kaşıkçı cinayetini MBS´nin sağ kolu niteliğindeki Suud El-Kahtani´ye bağlı oluşturulan Kaplan Takımı´nın işlediği dile getirildi. Kahtani, Ağustos 2017´de yayınlanan bir mesajında  Suudi Arabistan´ın suikast dosyasını yeniden açacağını çok açık bir dille ifade ederken bir mesajında da Kabe´nin örtüsüne sığınmış halde ele geçirilseler bile öldürülmeleri gerektiğini söylediği, kendine göre bir ?hainler listesi? yayınlamıştı ve içlerinde Cemal Kaşıkçı da vardı. Aynı Kahtani bir mesajında da şöyle demişti: ?Benim herhangi bir yöneltme olmadan kafama göre hareket ettiğimi mi sanıyorsun? Ben bir memurum ve efendim kralın ve efendim veliaht hazretlerinin emirlerinin güvenilir bir uygulayıcısıyım.?

Eğer ki olayın üzerine gidilse ve perde kalksa MBS´nin yüzüyle karşılaşacağız. Ama kral, sergilediği tüm vahşete rağmen oğlunu kurtarma çabası içinde. ABD onu önemsiyor ve harcamak istemiyor. Onun da ötesinde siyonist işgal rejimi başbakanı Netanyahu, Kaşıkçı cinayetinden dolayı MBS´nin harcanmaması için bizzat devreye girdi ve ABD´nin onu feda etmemesi için yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi. Netanyahu bu olayla ilgili ilk resmi açıklamasında İstanbul´daki cinayetin çok vahşice olduğunu ama Suudi Arabistan´ın istikrarının da önemli olduğunu söyledi. Suudi Arabistan´ın istikrarıyla kastettiği ise MBS´nin harcanmaması, yerinde kalmasının sağlanmasıydı. Eğer MBS kilidi açılmazsa da örtü açılamayacak ve olayın asıl gerçekleri karanlıkta kalacaktır. 



Anahtar Kelimeler: Kilidi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz