Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mazlumder Konya: Filistin bizim kırmızı çizgimizdir.

HerTaraf Sitesinin haberi;

Mazlumder Konya: Filistin bizim kırmızı çizgimizdir.

Mazlumder Konya:Filistin bizim kırmızı çizgimizdir.

 

Mazlumder Konya Şubesi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Filistin'le ilgili toplantısında yayınladığı bildiriye karşı AK Parti Konya İl Başkanlığı önünde toplanarak bir bildiri yayınladı. Yayınladıkları bildiride "Türkiye Cumhuriyeti’nin Uluslararası destek beklentisini yüzyıllık satılmış kabile devletlerine bağlaması büyük bir hayal kırıklığıdır" dediler.

Mazlumder Konya Şube Başkanı Muhammed Akmeşe'nin okuduğu açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nca alınan kararların 27. Maddesi, özelde Hamas’ın direnişine, genelde ise tüm Gazze'nin iradesine ihanet olduğunu, bu bildirinin ısmarlama bir bildiri olduğu belirtilerek, bu ısmarlama bildiriyi imzalayan İslam İşbirliği Teşkilatı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini kınadıklarını belirttiler.

Açıklamanın Tam Metni:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir söylemi Gazze bizim neyimizdir sorusunu akla getiriyor. Bu cümle bizim için şöyledir. 
“Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. “

Türkiye yüzyıllar boyunca İslam ümmetine önderlik etmiş bir maziye sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası destek beklentisini yüzyıllık satılmış kabile devletlerine bağlaması büyük bir hayal kırıklığıdır. 


Bu halk, siyasi iradenin gerektiğinde arkasında durmuş ve bağımsızlığını buna bağlamıştır. Vasıfsız bir rahip için yıllarca ekonomik bedeller ödeyen bu halk Gazze için değil malından geçmek canından da geçmeye hazırdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyanın reel  politik zeminine boyun eğmemesini ve Allah’ın yardımını uman müstakim bir duruş sergilemesini umuyoruz.

İslam İşbirliği Teşkilatının dün yayınlanan karar metninde Hamas'ın devre dışı bırakılmak istendiği görülmüştür. 

Filistin Yasama Meclisi'nin çoğunluğunu seçimle elde etmiş, yabancı devletlerin yaptığı anket sonuçlarında bile Filistin halkının %55'in tercih ettiği Hamas değil de %14 oy oranı olan FKÖ mü meşru tek temsilci olacak? İsrail'in karşısında FKÖ diye bir örgüt mü var? İntifa'dan bu yana Hamas Filistin'in en büyük temsil yetkisine sahiptir, Hamas'ı gayrı meşru ilan etmek hiç kimsenin haddine değildir, bu yaklaşım bir süre sonra otoriter devletler eliyle terör örgütü olarak ilan ettirmeye kadar gidebilir. 15 Temmuz'da  ülkemizi Amerika'nın ve İsrail'in kurduğu FETÖ'ye nasıl teslim etmediysek, Hamas'ı da gücü ne olursa olsun hiç bir siyasi teşkilata değişmeyiz. 

İslam İşbirliği Teşkilatı'nca alınan kararların 27' inci maddesi; özelde Hamas'ın bir buçuk aylık direnişine genelde ise tüm Gazze’lilerin iradesine ihanettir. Bu ısmarlama bildiriyi imzalayan İslam İşbirliği Teşkilatı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini kınıyoruz.

 

Mazlumder Konya Şube Başkanı Muhammed Akmeşe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER