Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mazlumder: Mültecilerin Zorla Geri Gönderilmesi Kabul Edilemez!

Mazlumder´in "konu ile ilgili" olarak yapmış olduğu basın açıklaması metni...

Mazlumder: Mültecilerin Zorla Geri Gönderilmesi Kabul Edilemez!

22 Temmuz Cumartesi günü İstanbul´da yaşayan 400 Suriyeli kimlikleri olup olmadığına bakılmaksızın elleri kelepçeli bir şekilde belediye otobüslerine konularak Suriye´ye gönderilmiştir. Gönderilen Suriyelilerin iddiasına göre kendilerine zorla ?Gönüllü olarak Suriye´ye dönmek istiyorum? şeklinde belge imzalatılmış ve bu kişilere 15 saat boyunca doğru düzgün yiyecek içecek dahi verilmemiştir.

İstanbul Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada, düzensiz göçle mücadele adı altında ülkeye yasadışı yollardan giren düzensiz göçmenlerin sınır dışı edildiğini, geçici koruma kapsamında olmayan kayıtsız veya kimliği bulunmayan Suriyelilerin İç İşleri Bakanlığının talimatı ile diğer illere sevk edildiğini, geçici koruma kapsamında olan Suriyelilerin ise 20 Ağustos 2019 a kadar İstanbul´dan kayıtlı bulundukları illere sevk edilmesi gerektiğini bildirmiştir.

Her ne kadar Valilik tarafından yapılan açıklamada geçici koruma kapsamında olmayan Suriyelilerin diğer illere sevk edildiği iddia edilmişse de bu kişilerin sınır dışı edilerek Suriye´ye gönderildiği çeşitli medya organlarına yansımıştır. Üstelik sokaklardan toplanan birçok Suriyelinin aileleri İstanbul´da kalmış, Valiliğin benimsediği yöntem, yeni ve telafisi olmayan mağduriyetlere sebebiyet vermiştir

Devletlerin göç politikalarının insan temelli olması ve insan haysiyetine uygun olması elzemdir. Suriyelilere yönelik devlet politikasındaki değişiklik, şimdiden çok ağır sonuçlar meydana getirdiği gibi gelecek adına da kaygı vericidir.

MAZLUMDER olarak; bu tür mağduriyetlerin tekrarlanmaması için titiz bir çalışma yürütülmesi gerektiğini, toplumda Suriyelilere yönelik nefret söylemlerinin arttığı son günlerde başvurulan yöntemin kabul edilemez olduğunu ve en önemlisi hiçbir insani ve hukuki temeli olmayan uygulamadan bir an önce dönülmesi gerektiğini tekrar hatırlatırız.

 

MAZLUMDER İstanbul Şubesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER