Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER: EBRU ÖZKAN´A VURULAN PRANGA İSLAM ALEMİNE VURULMUŞTUR

MAZLUMDER Ankara Şubesi, Haziran ayı başında Kudüs ve Mescid-i Aksa´yı ziyaret etmek için Filistin´e giden ve ziyareti dönüşünde Tel Aviv Havaalanı´nda ?İsrail? güvenlik güçlerince tutuklanıp gözaltına alınan ve gözaltı süresi defalarca uzatılan Türkiye v

MAZLUMDER: EBRU ÖZKAN´A VURULAN PRANGA İSLAM ALEMİNE VURULMUŞTUR

Basın açıklaması ?İsrail? Konukevi yakınındaki Seğmenler Parkı´nda gerçekleştirildi.

Açıklamaya çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Ali DALAZ´ın açılış konuşmasıyla başlayan basın açıklaması, destek veren kuruluşların temsilcilerinin konuşmasıyla devam etti.

İlk olarak Asma Köprü Derneği Genel Başkanı Hanefi Sinan ve ardından da Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir KAŞIKCI birer konuşma yaptılar. Daha sonra Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa KIR kısa bir konuşma yaptı.

Basın açıklamasına Ebru ÖZKAN´ın kız kardeşi Elif ÖZKAN da canlı telefon bağlantısıyla katıldı. Duygularını ifade eden Özkan, duyarlı Müslümanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

MAZLUMDER Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan DEMİR´in basın açıklaması metnini okumasının ardından açıklama sona erdi.

Ayhan Demir´in okuduğu basın açıklamasının tam metni şöyle:

EBRU ÖZKAN´A VURULAN PRANGA İSLAM ALEMİNE VURULMUŞTUR

Ebru Özkan, 3 günlük Kudüs ziyaretinin ardından 11 Haziran günü Türkiye´ye geri dönerken yalan beyanlarla grubundan koparıldıktan sonra Tel Aviv´deki havalimanında işgalci İsrail polisi tarafından alıkonuldu.

Yaklaşık bir aydır hukuki formülasyonu olmayan gerekçelerle gözaltında tutulmuştur.

Dün hakim karşısına çıkarılan Ebru Özkan´a mahkemede ?Hamas´a yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve ?düşman bir tarafın´ gönderdiği parayı ülkeye sokmak? şeklinde 4 ayrı suçlama yöneltilmiştir.

Uluslararası hukuk kişi özgürlüğünün keyfi şekilde ihlal edilmesini yasaklasa da işgal devleti Ebru Özkan´ın özgürlüğünü gaspederek gözaltı süresini sürekli uzattı.

Nihayet dün yurtdışı yasağı koyarak ve imza vermek kaydı ile sözde serbest bıraktılar.

Kesin olan şu ki İsrail bir başkasının toprağında bir başka ülkenin vatandaşını gözaltına almış ve bunu da ilk kez gerçekleştirmemiştir.

Kutsal toprakları neredeyse 60 yıldır gaspeden siyonist rejim, o toprakların asıl sahiplerine yaptığı zulmün yanı sıra kutsal bildiği toprakları başka ülkelerden ziyarete gelen insanlara da keyfi muameleler uygulamakta ve bunu tüm uluslararası hukuku ayaklar altına alarak yapmaktadır.

Bizler biliyoruz ki işgal devleti bu tür uygulamalarla hakkı olmayan topraklar üzerinde hakimiyet iddiasını tüm dünyaya kabul ettirmeye çalışmaktadır.

İşgalci İsrail tarafından yıllar önce aynı muameleye tabi tutulan İzzet Şahin, 6 ay önce gözaltına alınan Türk akademisyen Cemil Tekeli ve daha birçoklarını da tarih, sayfalarına not etmiştir.

Bizler Mazlumder Ankara Şubesi olarak; Ebru Özkan´ın derhal şartsız serbest bırakılması ve Türkiye´ye gönderilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin bütün diplomatik yollara başvurmasını talep ediyoruz.

Ebru Özkan´a vurulan o pranga ve kelepçenin bütün bir İslam alemine vurulduğunu belirtiyor ve gasıp İsrail´e gerekli tepki ve yaptırımların yapılmasını talep ediyoruz.

Ebru Özkan´ın ailesine sabır diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu beyan ediyor ve gösterdikleri onurlu duruşlarından ötürü kendilerini tebrik ediyoruz.

MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER