Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER 28 ŞUBAT SÜRECİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ!

İnsan Hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği(MAZLUMDER) 28 Şubat mahpuslarının yeniden yargılanması ve serbest bırakılması talebiyle başlattığımız basın açıklamaları serisi devam ediyor.

MAZLUMDER 28 ŞUBAT SÜRECİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ!

28. 09. 2018 Cuma

İnsan Hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği(MAZLUMDER) 28 Şubat mahpuslarının yeniden yargılanması ve serbest bırakılması talebiyle başlattığımız basın açıklamaları serisi devam ediyor.

Genel merkez dâhil, Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm Mazlumder şubelerinde, konu ile ilgili olarak basın açıkmaları gerçekleştirildi.

Bizde, Haberduruş.com olarak Mazlumder Genel Merkez ile İstanbul şubesinin ortaklaşa yaptığı basın açıklaması eylemi ile bir metni yayımlıyoruz?

 28 Şubat ve Brifingli yargı kararlarıyla cezaevinde tutulan mahpusların yeniden yargılanması ve derhal serbest bırakılmaları için yapmakta olduğumuz 28 ŞUBAT Basın açıklamalarının 15.´si Çağlayan Adliyesi Önü´nde gerçekleşti. Köklü Değişim Dergisi, Mustazaflar Cemiyeti, İstikamet Vakfı, Asder, Hüdapar ve CHP heyetlerinin katılım ve destekleriyle katkı verdikleri Basın açıklamasında okunan metin şöyledir:

?AF DEĞİL, ADİL YARGILAMA VE ADALET!

 

Türkiye´de 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen referandum sonrasında köklü bir sistem değişikliği yaşanmış ve 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen seçim ve sonrasında bu sistem değişikliği fiilen de hayata geçmiştir.

Bu kadar köklü değişikliklerin ve gerek 28 Şubat´ın brifingli yargı süreçlerinde, gerekse paralel yargı süreçlerinde hukukun silah olarak kullanıldığına ilişkin oluşan netliğin bir gereği olarak yargı alanında ve özellikle cezaevlerine yönelik bir takım düzenlemelerin yapılması kaçınılmazdır.

Yaşanan değişikliklerin ve oluşan netliğin bir gereği olarak, özellikle devlete karşı işlenmiş ya da işlendiği iddia olunan suçlar yönünden ciddi bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bugüne kadar her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, af talebinde bulunmayan siyasi mahpusların ve özellikle brifingli ve paralel yargı mağdurlarının yeniden yargılanması hukuki ve ahlaki bir zorunluluk halini almıştır.

Bugüne kadar çok şey söylenmiş olmasına rağmen bu mesele bir kangren olarak ortada durmaktadır. Meclis gündemine sunulan af teklifinin de bu meseleyi çözme kabiliyeti olmadığını gözlemlediğimiz bu günlerde, tekrar tekrar vurgulamak gerekir ki devlet ancak kendisine karşı işlenen suçları affedebilir. Hukukun da adaletin de mantığın da gereği budur?

TBMM´ye sunulan teklifle, kişilere karşı işlenen bir kısım adli suçların af bağlamında tekrar gündeme getirilmesi karşısında, aslolanın cezaevlerini boşaltmak değil adil bir yargı zemini inşa etmek olduğu gerçeğinden hareketle, aşağıdaki hususları vurgulama ihtiyacı hissediyoruz:

28 Şubat´ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli meseledir.

28 Şubat´ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli meseledir.

Brifingli ve paralel yargı zemininde oluşan önyargılar ve bu önyargılarla oluşturulan içtihatlarla halen devam eden yargı zulümlerine son vermek öncelikli meseledir.

MAZLUMDER olarak,

  • Brifingli ve paralel yargı mağdurlarının hiçbir bahane ileri sürülmeksizin derhal tahliye edilmelerini ve yeniden adil bir şekilde yargılanmalarını,
  • Bahse konu siyasi yargılama süreçlerinde oluşturulan içtihatlara dayalı olarak halen devam eden yargı zulümlerine son verilmesini,

talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

MAZLUMDER?

 

 

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER