Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mavi Marmara Şehidleri

Mehmet Ali Tekin´in ´Mavi Marmara şehitleri´ni andığı yazısı...

Mavi Marmara Şehidleri

Sizce dünyanın en önemli problemi nedir?

Diye bir soru sorsam ne cevap verirsiniz?

Bana göre dünyamızın en önemli problemi, Siyonist İsrail devletidir.

Hani ?İçki kötülüklerin anasıdır.´ diye bir özdeyişimiz vardır ya?

Siyonist İsrail de, günümüz dünyasının tüm kötülüklerinin anasıdır.

Filistin topraklarını Müslümanlar için dünyanın en büyük hapishanesi hâline getiren Siyonist İsrail devleti, yok edilmediği sürece; dünyanın huzur bulması, neredeyse imkânsızdır.

Birinci Dünya savaşı sonrasında, Filistin topraklarının Osmanlı´nın hakimiyetinden çıkmasının akabinde, İngilizlerin desteğiyle Filistin topraklarına Siyonist Yahudiler yerleştirilmeye başlanmasından beri Filistinli Müslümanlar; Siyonist Yahudilerin zulmüne maruz kalmaya başladır ve o gün bu gündür, bu zulüm devam etmektedir.

 

Siyonist Yahudilerin bu zulmüne ve özellikle de Gazze bölgesine uyguladıkları ablukaya dikkat çekmek için bir filo oluşturmaya karar verildi. İHH´nın organize ettiği ve dünyanın onlarca ülkesinden Müslüman ve Müslüman olmayan insanların bulunduğu gemiler; Antalya limanından 27 Mayıs 2010 gecesi, yola çıktı. Filoda bulunan gemilerde, abluka altındaki Gazze´ye gıda, yiyecek, giyim, tıbbi ve inşaat malzemeleri bulunuyordu.

Filo, 30 Mayıs gecesi uluslar arası sularda seyrederken, sabaha karşı saat 05.30 civarında, İsrail donanmasına ait zodyaklar; Mavi Marmara gemisine ateş ederek, geminin etrafını sardı. Aynı zamanda, geminin üzerine doğru bir askeri helikopter alçaldı. Helikopterden sarkıtılan iple İsrail askerleri ateş ederek, gemiye inip 9 Türkiyeli Müslüman´ı şehid ettiler. Siyonistler, uluslararası sularda seyreden gemiyi, Aşdod limanına çekti. Yolculara, ülkeye kaçak girdiklerini, zorla kabul ettikleri bir belge imzalatıldı. Yolcular ardından Beerşava hapishanesine götürüldü. Burada iki gece kalan yolcular, Türk Hükümeti´nin çabaları sonucu Türkiye´ye getirildi.

 Gemide Şehid edilenler arasında bulunan Cengiz Songür´ü İzmir´de evinden uğurlayanlar arasında bulunan kızı, önceden yazdığı bir mektubu, babasına fark ettirmeden ceketinin cebine koyuverir. Cengiz, mektubu gemi uluslar arası sulardayken, fark eder ve seyahat esnasında, değişik kimselere birkaç kere okur.

 

Kızının Cengiz Songür´e yazdığı mektup

?Sana yazacağım yüzlerce cümle var ama kelimelerim düğümleniyor. Korkuyorum baba. Kardeşlerimin gözlerindeki hüznü, annemin yüzündeki endişeyi gördükçe korkuyorum.

Ama seni sonunda kaybetmek de olsa git baba...

Bir yetimin gülümsemesi için, bir annenin duası için git baba...

Geriye bir tek adın da dönse git...

Senin kızın olmak çok ama çok güzel baba?

Kork İsrail. Korkuyu iliklerinde hisset.

Bu kez ebabiller yüzerek geliyor. Bu kez ebabiller ağızlarında taş değil, ellerinde bilyeler taşıyor.

Kork İsrail.

Koskoca filleri ufacık taşlarla harap ettiren Râbbim, seni yok etsinler diye ellerinde bilyeleriyle ebabillerini yolluyor.

Kork İsrail. Mü´mînler artık yanı başında duruyor.

Baba, babacığım...

Bir yıldızın ışıltısı sanmıştım önce gözlerindeki pırıltıyı. Yüzündeki tebessüm, ayrılığın buruk acısıdır demiştim. Oysaki kurşunlar yağıyormuş üzerine ve tebessümün, şehâdete kavuşabilmenin hevesiymiş.

Şimdi neredesin ve ne haldesin bilmiyorum.

Gözlerimin nemine bakma babam, sadece çocukluktan ağlıyorum. Yoksa dimdik duruyorum seni izlerken.

Kızıma gösteriyorum ara ara yüzünü, o hâlâ seni balık tutmaya gitti zannediyor. Arada, elindeki gerçek silâhları olta zannettiği İsrail askerlerini soruyor. ?Onlar arkadaşlarının katilleri´ diyemiyorum babam, çünkü senden hep merhâmeti öğrendim.

Acımayı, hissetmeyi ve sevmeyi. Sadece, ?Onlar, dedenin balık tutmasını istemeyenler kızım´ diyebildim.

Oysaki denizden balık değil, özgürlük çıkacak babam. Filistinli çocukların ellerinden özgürlük tutacak. Senin en güzel ikrâmın özgürlük olacak.

Artık eminim babam, sen özgürsün, biz özgürüz, Gazze özgür babam.?

Mavi Marmara Şehidlerinin ve tüm şehidlerimizin ruhu için El Fatiha?



Anahtar Kelimeler: Mavi Marmara Şehidleri

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz