Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MARS´TA HEYECAN UYANDIRAN İKİ KEŞİF

NASA, Kızıl Gezegen´den alınan numunelerde organik maddeler ile gezegenin atmosferinde mevsimsel metan artışı olduğunu belirledi. Bunun Mars´ta yaşamın kanıtı olarak ele alınabileceği belirtildi.

MARS´TA HEYECAN UYANDIRAN İKİ KEŞİF

 Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars´ın Gale Krateri´nden alınan numunelerde organik maddelere rastladı.

Bilim insanları, Mars´ta 2012´den bu yana incelemeler yapan Curiosity keşif aracı tarafından Gale Krateri´nin tabanındaki yaklaşık 3,5 milyar yıllık kayalıkta organik maddeler bulunduğunu açıkladı.

Araştırmacılar, Mars´ta bulunan organik maddelerin, eski bir yaşam kanıtı, yaşam için bir besin kaynağı ya da yaşam yerine var olan başka bir şey olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

NASA´nın California´daki Jet İtki Laboratuvarından Ashwin Vasavada, "Eğer herhangi bir zamanda yaşam vardıysa gelecekteki misyonlarla eski yaşam belirtilerini bulabilme şansı yükseldi." dedi.

"Mars´ta yaşamın kanıtı olarak ele alınabilir"

Diğer yandan, Curiosity, Mars´ın atmosferindeki metanı ölçmek için ayarlanabilir lazer spektrometresini kullandı. Curiosity´nin, Mars atmosferindeki mevsimsel metan artışlarını da doğruladığı bildirildi.

Araştırmacılar, biyolojik bir kaynağı göz ardı edemeyeceklerini belirtti.

Mars´ta bir zamanlar mikroorganizmaların bulunduğu, hatta hala bulunuyor olabileceği ihtimalini akla getiren yeni bulguların, Kızıl Gezegen´de geçmişte ya da halihazırda bir yaşamın kanıtı olarak ele alınabileceğini bildirildi.



Anahtar Kelimeler: MARS HEYECAN UYANDIRAN KEŞİF

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER