Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mardin Büyükşehir Meclisi´nde ´İstiklal Marşı´ tartışması

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk başkanlığında toplanan meclis toplantısında AK Parti´li ve HDP´li meclis üyeleri arasından saygı duruşu ile İstiklal Marşı tartışması yaşandı.

Mardin Büyükşehir Meclisi´nde ´İstiklal Marşı´ tartışması

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi´nin ilk Meclis toplantısı, Ahmet Türk başkanlığında yapıldı.

AK Part´li 22, HDP´li 32 meclis üyesinin yer aldığı toplantıda saygı duruşunda bulunulmadı, İstiklal Marşı okunmadı.  Doğrudan yoklama yapılıp, gündem maddelerine geçildi. Bu durum üzerine AK Parti Grup Başkanı ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, söz alıp, saygı duruşunda bulunulması ile İstiklal Marşı okunmasını istedi. Başkan Türk´ün itirazı üzerine Demir, kendi gruplarının saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyacağını söyledi.  Ahmet Türk, Hayrettin Demir´i ´provokatörlük´ ile suçladı ve Meclis açılışı öncesinde bu teklifin gelmesi gerektiğini ifade etti. Türk, teklifin niçin yapılmadığını sordu.

AK Parti grubunun ısrarı üzerine tartışma çıktı. Başkan Ahmet Türk, hazırladıkları gündeme bağlı kaldıklarını, İstiklal Marşı okunmaması ile saygı duruşunda bulunulmamasında kasıt olmadığını kaydederek, oturuma 5 dakika ara verdi.

Aranın ardından başlayan toplantıda, AK Parti grubu saygı duruşuna başladı. Bunun üzerine Türk, HDP grubunu saygı duruşu için ayağa kalkmaları ve İstiklal Marşı okumaları yönünde uyardı. Başkan Türk, İstiklal Marşı´nın ardından, marşın üçüncü kıtasını okuyarak, İstiklal Marşı´na karşı olmadıklarını söyledi.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER