Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAK Araştırdı: İşte Türkiye Halkının Dine Bakışı

MAK Danışmanlık şirketi TÜRKİYE´DE TOPLUMUN DİNE VE DİNİ DEĞERLERE BAKIŞI konusunda geniş bir halk kitlesi üzerinde araştırma yaptı.

MAK Araştırdı: İşte Türkiye Halkının Dine Bakışı

MAK Danışmanlık şirketi TÜRKİYE´DE TOPLUMUN DİNE VE DİNİ DEĞERLERE BAKIŞI konusunda geniş bir halk kitlesi üzerinde araştırma yaptı. Çarpıcı sonuçların çıktığı araştırmada Allah´a inanmadan ibadetlere katılım oranına varıncaya kadar birçok konuda halkın dinle alakasının boyutu tespit edilmeye çalışıldı.

Allah´a inananların oranı yüzde 86 iken hiç inanmayanlar yüzde 4 gibi rakam oluşturuyor.

İlginç sonuçların çıktığı araştırma sonuçlarına göre; mesela Kur´an-ı Kerim´i yüzünden okuyabilenlerin oranının yüzde 32´lerde çıkması birçok kesimde şaşkınlığa neden oldu.

Buna karşın Kur´an´ın Türkçe anlamını okuyanların oranının yüzde 17´lerde kalması da dini asıl kaynağından öğrenme konusunda halkın ne kadar duyarsız olduğu da bir o kadar çarpıcı bir sonuç olarak çıkıyor karşımıza.

MAK Danışmanlık şirketinin yaptığı bu çok yönlü araştırmadan Haber Duruş okurlarını bilgilendirmek istedik. Buyurun araştırmanın ayrıntılarına:

http://www.makdanismanlik.org/wp-content/uploads/2017/06/MAK-DANI%C5%9EMANLIK-T%C3%9CRK%C4%B0YEDE-TOPLUMUN-D%C4%B0NE-VE-D%C4%B0N%C4%B0-DE%C4%9EERLERE-BAKI%C5%9EI-ARA%C5%9ETIRMASI.pdf

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER