Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mahmud Abbas´tan İsrail´e rest: Sınırı olmayan devlet tanınamaz

İİT Zirvesi´nde konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD´nin skandal kararına karşı "İsrail´e buradan meydan okuyorum. Sınırları olmayan bir ülke uluslararası hukuk bağlamında tanınamaz" diyerek ABD´nin aldığı karara rest çekti.

Mahmud Abbas´tan İsrail´e rest: Sınırı olmayan devlet tanınamaz

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü ?İsrail´in başkenti? olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv´den Kudüs´e taşıma yönündeki planını açıklamasının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı´nı (İİT) olağanüstü toplantıya çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında bugün toplandı.

Zirvede konuşma yapan Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kudüs´ün Filistin´in başkenti olmaması halinde barış ve istikrarın gelmeyeceğini söyledi. Abbas ayrıca, ´Nasıl oluyor da ABD İsrail´in başkentini Kudüs olarak tanıyabiliyor? Bu uluslararası anlaşmaları dalga geçer gibi hiçe saymaları kabul edilebilir bir durum değil. İsrail´e buradan meydan okuyorum. Sınırları olmayan bir ülke uluslararası hukuk bağlamında tanınamaz" diyerek ABD´nin aldığı karara rest çekti.

İşte Abbas´ın konuşmasından satır başları...

Siyonist harekete verilen 100 yıllık bir süre

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açılış konuşmasından sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, konuşuyor. Abbas´ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

100 yıllık bir süre, İngiltere Büyük Britanya Siyonist harekete böyle bir söz verdi. 1917 yılında İngiltere Ortadoğu´da varlık göstermiyordu ve bu ülkelerde üstlendiği bir sorumlulukta yoktu. Ancak buna rağmen, İngiltere Filistin toprağını, kendine ait bir toprağı Siyonist harekete kurban etti. Bunu bilmeyenler şunu da bilsinler ki, onun ana partneri ABD idi. ABD, tüm bu anlaşmaları ve bu eylemleri adım adım takip etmekteydi. Böylelikle BM nezdinde de bu sözün gerçekleşmesi için her türlü desteği verdi.

İsrail´e meydan okuyorum: Sınırı olmayan bir ülke uluslararası bağlamda tanınamaz

Dünyada din savaşından fayda görecek kimdir? Dünyada din savaşını hareket ettiren kim? Terör örgütlerini oluşturan, kullanan kim? Bu soruları sormak istiyorum. İsrail´i kim koruyor? Onu şımartan, kollayan kim? Ve diyorlar ki Kudüs´ün son olarak da İsrail´in başkenti olduğunu söylüyorlar. Ben burada soruyorum. Dünya ülkeleri nasıl oluyor da bu uluslararası hukuka karşı kayıtsız kalabiliyorlar? Nasıl oluyor da ABD İsrail´in başkentini Kudüs olarak tanıyabiliyor? Bu uluslararası anlaşmaları dalga geçer gibi hiçe saymaları kabul edilebilir bir durum değil. İsrail´e buradan meydan okuyorum. Sınırları olmayan bir ülke uluslararası hukuk bağlamında tanınamaz.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER