Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Maduro´yu destekliyorum

Mehmed Şevket Eygi

Maduro´yu destekliyorum

* Venezuela konusunda fazla bilgim yok ama son krizde Maduro´yu destekliyorum. ABD´yi ve müttefiklerini desteklesem, aynı şeyin ileride bizim başımıza gelebileceğini hesaba katmamış olurum.

* Kurulması düşünülen Kürdistan´ın en büyük zararı Müslüman Kürtlere olacaktır. ABD ve İsrail bir şeyi istiyorsa, o, Müslümanlar için iyi ve hayırlı değildir.

* Barzanî ailesi, tarih boyunca nice hahamlar yetiştirmiştir.

* On dokuzuncu asırda büyük sayıda Kürt Yahudisi vardı. Onlar ne oldular? İki kimlikli oldular.

* Her sene İsrail´den Hacı Bektaş´a gelip semah yapan Yahudi Aleviler olduğunu biliyor musunuz?

* Tek kimlikli gerçek Alevileri tenzih ederim.

* Asıl ismi Şimon Zvi olan Selanikli eğitimci Şemsi Efendi, Hahambaşı Hayim Nahum, asıl ismi Moiz Kohen olan Tekin Alp... Bu üçü laik sistemin mimarlarıdır.

 

 

 

* Müslüman kavimleri birbirine düşman eden ve Ümmet binasını yıkan bütün küfür ve nifak ideolojilerini Yahudiler çıkartmıştır.

* Türkiye Müslüman bir ülke. Niçin en büyük tv kanalı Müslümanların değil? Müslümanlar medya konusunda niçin azınlık statüsünde?

* Hz. İsa aleyhisselamın şu sözünü her akl-ı selim sahibi Müslüman beynine kazısın: Ben Allahın izniyle ölüleri bile dirilttim ama geri zekâlı ahmaklar için yapabileceğim bir şey yoktur.

* Kâfirler ve münafıklar, Ümmet birliğini yıkmak için Müslümanları, birbirinden kopuk bin parçaya ayırmak istediler. Müslümanların büyük bir kısmı da bunu yaptı.

* Günümüzün en büyük fitnesi, 1924´ten beri Müslümanların, kendisine biat ve itaat edilmesi gereken bir İmam-ı Kebir´den mahrum bulunmalarıdır.

* Akılları fikirleri cami hoparlörleri, cami kaloriferleri, cami klimaları, cami halıları, cami WC´leri olanlar Dinin ve Tasavvufun içini boşalttılar.

* Birilerine: Artık müezzinler minare şerefelerine çıkıp ezan okumuyor. Öyleyse yeni caminin minarelerine niçin üçer şerefe yaptırdınız?

* Eski tekke binalarına, restorasyondan sonra sahip olanlara önemli uyarı: Tekkelerin mescid ve zikir meydanı olarak kullanılan yerlerine ayakkabı ile basarsanız, çarpılabilirsiniz. Benden haber vermesi.

* Müslümanlara: Müslümanın evi, mal olmaktan önce onun yuvasıdır. Bunu anlamayan, idrak etmeyen Müslüman eksiktir.

* Okumuş bir Müslüman olarak yazıklar olsun sana!.. Cebinde üç bin liralık telefonun var ama elli liralık bir dolmakalemin ve yine elli liralık güzel bir defterin yok.

* Bu Dine, bu Millete, bu ülkeye en büyük zararı, dini imanı para olan din sömürücüsü haşarat veriyor.

* Devlet ile kötü düzeni ve sistemi özdeşleştirme. Devleti tut, kötü düzeni tutma.

* Şerî tesettüre bürünen Müslüman hanım ve kızları tebrik ediyorum. Şeytanî tesettüre bürünenleri kınıyorum.

* Emr-i mâruf ve nehy-i münker farzını bilmeyen Müslüman noksan bir Müslümandır.

* Kalben emr-i maruf yapmak, iyi şeyleri sevmek, iyilikleri istemek, kötülüklere buğz etmek her mü´min için farzdır.

* Emr-i marufu ve nehy-i münkeri terk ve tatil eden bir İslam toplumunun azaba maruz kalacağı haber verilmiştir.

* Diyanet bir ara camileri kadınlarla doldurmak için büyük kampanyalar başlatmıştı. Lakin bunu yapamadı. Onun asıl temel vazifesi, beş vakit namazda camileri erkek Müslümanlarla doldurmak için gereği gibi çalışmak değil midir?

* İslama Millet´e hizmet etmek için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşunun başına geçiyor. Yan gelip yatıyor, yapılması gereken, yapılabilecek hizmetleri yapmıyor, keyfine bakıyor... Bu adam hain değil de nedir?

* İslam feministlerine: Uluslararası Kadın Hakları sözleşmelerine imza koymuş olduğu, seks köleliğine izin vermeyeceğim dediği halde; yasal vesikalarla bazı kadınları seks kölesi olarak çalıştıran, bundan KDV alan, bu parayı bütçesine koyan laik sistemi niçin yüksek sesle protesto etmiyorsunuz?

* Sırf Allah rızası için ihlâsla hizmet etmeyen, din hizmetlerini kendi şahsî menfaatlerine, ikballerine alet ve vasıta kılan münafıklar ve riyakârlar Cehennemliktir.

* Öğrenilmesi, öğretilmesi, bilinmesi farz olan ilmihal bilgilerini bilmeyen Müslüman, Oxford üniversitesinden diplomalı olsa bile cahildir.

* Mandalina alacaktım, fiyatını sordum, 7 lira dediler, oradan almadım, 5 liraya satılan yerden aldım. Aklımca, enflasyonu düşürmek için çalıştım.

* Bunu bilmek için iktisatçı olmak gerekmez: Üretim artmadıkça, arz talepten fazla olmadıkça fiyatlar düşmez.

* Cebindeki dolma kaleminle defterine çok güzel yazılar yaz, notlar tut. Kalemin güzel olsun, defterin güzel, yazın güzel...

* Boynundaki kravat yular gibiydi. Mimsiz medeniyet yuları.

* Bazen lüks hayata hevesleniyorum. Çarşamba günü ikindi çayında bisküvinin üzerine Rusya Federasyonu Altaylar Cumhuriyetinden gelme yonca balı sürdüm.

* İhtiyacın varsa cep telefonuna sahip olabilirsin ama sakın cep telefonu bağımlısı olma, hayatın kayar zombileşirsin.

* İki geri zekâlı çekişiyor: Benim şeyhim büyüktür, senin küçük şeyhini döver.

* Kâmil mürşitten el almış, kurtulmuş; sahte şeyhe intisab etmiş, belasını bulmuş.

* Yirmi yıl oldu mu? Ayasofya camiinin (müzesinin değil) önünde geleneksel el sanatları sergileri açılmıştı. Orta yaşlı bir vatandaştan el yapımı kırmızı bir fes almıştım. Evimin bir köşesinde bu fesleri üretip satarak üniversitede iki çocuk okuttum demişti. El sanatları bereketlidir. Devlet bunları öğretmeli, teşvik etmeli, bunlardan KDV almamalıdır.

* Zaptiye Ahmet´in ellinci ölüm yıldönümü. Hukuk fakültesinde öğrenci iken ameliyat masasında can vermişti. Ben o zaman Beyrut´ta oturuyordum. Ölüm haberini alınca, gözlerimden yaşlar aka aka hakkında bir makale kaleme almıştım. Feyyaz bir zekâya sahipti, yaşasaydı çok hizmet edebilirdi. Mevla-yı Müteal ona ve bütün mü´minlere rahmetiyle, afviyle, keremiyle muamele buyursun.

* Biri elimi öpmeye yeltendi. Ona, eli öpülecek bir kimse olmadığımı, eli öpülecek kimseler için Eyüp Sultan, Karacaahmet, Fatih Camii haziresi ve diğer eski tarihî kabristanlara gitmesini söyledim.

* 1991´den beri Millî Gazetede yazıyorum. Yüzlerce projem, çare ve çözümüm, teklifim, temennim yayınlandı. Yirmi yedi sene içinde bir tek telefon, mail, mektup gelmedi, bu konuda oturup görüşelim denilmedi. Bendeniz yine de yazıyorum...



Anahtar Kelimeler: Maduro destekliyorum

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER