Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Maduro´dan ABD´ye ´suikast´ suçlaması

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisine yönelik düzenlenen suikast girişimine Beyaz Saray´ın öncülük ettiğini öne sürdü.

Maduro´dan ABD´ye ´suikast´ suçlaması

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisine yönelik düzenlenen suikast girişimine ABD´nin öncülük ettiğini ileri sürdü.

  • Maduro´ya bomba yüklü İHA ile saldırı
  • Maduro´ya bombalı saldırıda yeni gelişme
  • Maduro´dan BM´ye ´suikast girişimini soruşturun´ çağrısı

Maduro, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, ABD´nin Venezuela´da darbe girişiminde bulunmasının çok yakın olduğunu iddia etti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton´ın kendisinin yerine bir diktatör getirilmesi için hazırlanan suikast planını yönettiğini, Kolombiya ve ABD´de askeri üslerde paralı askerlerin eğitimini koordine ettiğini savundu.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro´ya, geçen ağustosta başkent Caracas´ta bir törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü dronelarla saldırı düzenlenmişti. Maduro´nun yara almadan kurtulduğu saldırıda 7 asker yaralanmıştı.

Nicolas Maduro, olaydan sonra yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler." ifadesini kullanmış, saldırganların ABD´de yaşayan Venezuelalı muhalifler ve Kolombiya ile bağlantılı olduklarını söylemişti.

Kendilerine "Tişört Giyen Askerler" adını veren bir grup, Twitter´da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.



Anahtar Kelimeler: Maduro suikast suçlaması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER