Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MACRON´DAN TÜRKİYE´Yİ KIZDIRACAK ADIM: YPG´YE GARANTİ VERDİK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ankara´nın çok sert tepkisine neden olacak bir adım attı. Macron ´YPG´ye destek garantisi verdik, Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz´ dedi.

MACRON´DAN TÜRKİYE´Yİ KIZDIRACAK ADIM: YPG´YE GARANTİ VERDİK

Macron´un resmi programında, eski PYD Eş Başkanı olan Abdullah´ın yer aldığı heyetin ziyaretine ilişkin herhangi bir gündem maddesi bulunmuyor. Kuzey Suriye´den isimlerden oluşan heyette ?Kadın Savunma Birlikleri´ (YPJ) Sözcüsü Nesrin Abdullah´ın da yer aldığı kaydediliyor.

Aysa ve Nesrin Abdullah, Elysee´de ilk kez ağırlanmıyor. Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da 2015´te bu iki ismin de yer aldığı bir heyetle Elysee Sarayı´nda bir görüşme gerçekleştirmişti. Kürt kaynaklar, Kürt, Arap ve Suryani temsilcilerden oluşan ?Kuzey Suriye Heyeti´nin´ Macron ile yaklaşık bir saatlik bir görüşme yaptığının altını çizdi.

"TEMELSİZ AÇIKLAMALAR"

Macron, beş gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yapmış ve Afrin´deki durumdan endişe duyduğunu iletmişti. Görüşme sonrasında Elysee Sarayı´ndan yapılan açıklamada, ?Macron, sivillerin insani yardıma tam erişiminin sağlanması ve önceliğin tamamen Fransa için ulusal güvenlik sorunu olan DEAŞ´a karşı mücadeleye verilmesi gerektiğinin altını çizdi? denilmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise Erdoğan´ın görüşmede, Afrin konusunda yapılan temelsiz açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini belirtmişlerdi.

MENBİÇ´E FRANSIZ ASKERİ

Görüşmede Fransız askeri yetkililerin de yer aldığı belirtiliyor. Fransız basınına yansıyan haberlere göre Fransa, Menbiç´e asker göndermeye hazırlanıyor. Fransız askerlerinin bölgedeki Amerikan birlikleriyle koordinasyon içinde hareket edeceği belirtiliyor. Fransız özel birliklerinin de bölgede destek amaçlı konuşlandırılması gündemde.

Fransa´dan gelen asker gönderileceği yönündeki haberin ABD Başkanı Donald Trump´ın, Suriye´den çok yakında çekileceklerini açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

YPG´YE DESTEK GARANTİSİ

Macron yaptığı açıklamada ise terör örgütü YPG´ye destek garantisi verdiklerini belirtti. Macron "DSG Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç´e asker gönderecek" ifadelerini de kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER