Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Macron, çöl bedevisine kum satmaya çalışıyor ama, bedevinin alacak hali yok´

Fransa Cumhurbaşkanı Macron´un 2,5 saat süren toplantıda yaptığı açıklamalar ve vergi indirimim sözü Sarı Yelekliler´in öfkesini dindirmeye yetmedi. Sarı Yelekliler´in eski sözcülerinden Levavasseur, ?Bu toplantıda hiçbir şey yoktu. Tümüyle bir göz aldatm

´Macron, çöl bedevisine kum satmaya çalışıyor ama, bedevinin alacak hali yok´

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 3 ay süren Ulusal Büyük Tartışma sürecinin ardından, Sarı Yelekliler´in taleplerine yanıt vermesi beklenen açıklamaları yaptı. Dev reformlar açıklaması beklenen Macron´un açıklamalarında ?sürpriz? olmadığı gibi, yeni adımlar ne muhalefeti ne de Sarı Yelekliler´i tatmin etti.

Daha önce 10 milyar Euro´luk paket açıklayan Macron, orta sınıfa 5 milyar Euro vergi indirimi getireceklerini, emeklilerin ücret artışını enflasyona endeksleyeceklerini ve devlet kurumlarında tasarrufa gideceklerini açıkladı. Ancak Sarı Yelekliler´in istediği vergi adaleti, KDV indirimi, referandum ve halka daha fazla inisiyatif talepleri karşılığını bulmadı. Macron´un konuşmasının hemen ardından Harris İnteractive tarafından yapılan anket, Cumhurbaşkanı´nın yalnızca halkın yüzde 37´sini ikna edebildiğini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ulusal büyük tartışma toplantılarının ardından halkın taleplerine yanıt vermek üzere hazırladığı yeni programı, Elysee Sarayı´nda düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Yaklaşık 300 gazetecinin katıldığı toplantıda Macron, Sarı Yelekliler hareketinin haklı gerekçe ve taleplerle doğduğunu, uzun süren tartışma sürecinden çok şey öğrendiğini ve hükümet olarak yanlış metot uyguladıklarını anladıklarını dile getirdi. Yaklaşık 2,5 saat süren basın toplantısı boyunca gazetecilerin sert sorularıyla karşılaşan Macron, ?Hatalarından ders aldıklarını ve değişeceğini de? sözlerine ekledi. Macron, demokrasinin ve kurumların köklü değişime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER