Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Macaristan’da Orban’ın barış mitingi: ‘Sol, Macaristan’ı Ukrayna’nın yanında savaşa sokmak istiyor’

Orban: “Ne ABD ne de Brüksel Macarların aklıyla düşünüp, Macarların yüreğiyle hissetmez. Biz kendi çıkarlarımız için ayağa kalkmalıyız. Tek bir Macar bile Ukrayna örsü ile Rusya balyozu arasında sıkışmamalı.”

Macaristan’da Orban’ın barış mitingi: ‘Sol, Macaristan’ı Ukrayna’nın yanında savaşa sokmak istiyor’

Macaristan’da 2010’dan beri iktidarda olan Fidesz Partisi ve lideri Başbakan Viktor Orban’a yakın STK’lar Barış Yürüyüşü düzenledi.

Orban’a karşı bir araya gelen farklı eğilimlerden altı muhalefet partisinin ortak başbakan adayı Peter Marki-Zay, Orban’ın Rusya yanlısı politikalarını eleştirerek ‘ya Doğu’yu ya Avrupa’yı seçeceğiz’ demişti.

Yürüyüşün sona erdiği Macaristan parlamentosunun önünde kürsüye çıkan Orban muhalefete de yanıt verdi. Orban’ın kürsüsünün önünde, partisi Fidesz’in yeni seçim sloganı olduğu düşünülen “Barış ve Güvenlik” yazıyordu.

Orban, 3 Nisan’daki seçimin barış isteyen partisi ile ülkeyi ‘acımasız, uzun ve kanlı bir savaşa sürükleyecek sol muhalefet’ arasında olacağını söyledi.

Orban’ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

“Rusya Rusya’nın çıkarlarına, Ukrayna Ukrayna’nın çıkarlarına bakıyor. Ne ABD ne de Brüksel Macarların aklıyla düşünüp, Macarların yüreğiyle hissetmez. Biz kendi çıkarlarımız için ayağa kalkmalıyız.

“Bu savaşın dışında kalmalıyız. Bu nedenle savaş alanlarına asker veya silah göndermeyeceğiz.

“Tek bir Macar bile Ukrayna örsü ile Rusya balyozu arasında sıkışmamalı.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER