Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Lozan gerilimi İngiliz basınında: Yunanistan şoka girdi

İngiliz gazeteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Yunanistan ziyaretine geniş yer verdi.

Lozan gerilimi İngiliz basınında: Yunanistan şoka girdi

BBC Türkçe´nin aktardığı habere göre, Guardian gazetesinde, "Erdoğan, Yunanistan ziyaretinin başlangıcında sert bir söylem benimsedi" başlıklı yazıda, 65 yıl sonra bir Türk cumhurbaşkanının Atina´ya yaptığı bu ilk resmi ziyaretin "hasmane bir şekilde" başladığı öne sürüldü. 

Gazete, "Atina´ya adımını atmasından yalnızca bir saat içinde (Erdoğan), Yunan cumhurbaşkanına 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşması´nda belirlenen dini özgürlüklerin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi" diye yazdı. 

Guardian, Erdoğan´ın sözleri üzerine "açıkça şoka girdiği görülen" Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos´un ise Lozan´ın müzakereye açık olmadığını söyleyerek yanıt verdiğini aktardı.

Gazete, Erdoğan´ın ziyareti nedeniyle Atina´da olağanüstü önlemler alındığını da aktarıyor:
"Başkent genelinde 2 bin 800 polisin görev yaptığı, çatılara keskin nişancı ve komandoların yerleştirildiği ve koku uzmanı köpekler ile bomba imha ekiplerinin getirildiği, yakın tarihin en büyük güvenlik operasyonlarından biriyle Atina´da hayat neredeyse durma noktasına geldi. Ancak Türk lider, bir yandan bu hoş karşılama için ev sahiplerine teşekkür ederken, diğer yandan da söylemini sertleştirdi."

Pavlopulos´un Erdoğan´ı karşılarken Lozan konusundan bahsetmesi iki Cumhurbaşkanı arasında beklenmedik bir söz düellosu yarattı. Erdoğan, Lozan Antlaşması´nın güncellenmesi gerektiğini savunurken, Yunanistan ise antlaşmanın "müzakereye açık olmadığını" savunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER