Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Liderler Sandık Dedi;

Seçim sandıklarının kurulması için artık saatler sayılırken meydanlar iyice ısındı.

Liderler Sandık Dedi;

 Miting maratonunu hızlandıran liderler, 82 milyona son mesajlarını vermeyi sürdürdü. Siyasi partilerin genel başkanları seçmene ?sandık demokrasinin sigortası´ hatırlatması yaptı. ?Oyunuzu kullanın, iradenize sahip çıkın? dedi.

Tuzla, Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Çekmeköy, Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer... Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın dünkü miting programında vatandaşlara seslendiği ilçeler bunlardı. Erdoğan İstanbul miting maratonunu bugünkü 6 ilçe mitingi ile tamamlayacak.  

Erdoğan´ın hedefinde yine her zamanki gibi CHP, HDP ve İYİ Parti vardı. ?Unutmayın, Cumhurbaşkanının yanında olduğu belediyeler güçlü olur? diyen Erdoğan vatandaşlardan destek istedi.  

Erdoğan, bu seçimlerde İstanbul´da Cumhur İttifakı olarak yarıştıklarını hatırlatarak, ?Adayımız belli, ortağımız belli, prensiplerimiz, kırmızı çizgilerimiz belli. İstanbul için hangi hayalleri kurduğumuz da belli. Biz vatansever bir kadroyla yürüyoruz. Ezan, bayrak düşmanlarıyla bizim işimiz yok. Karşımızda kimlerin olduğunu, kimlerin kimlerle yol yürüdüğünü sizler de görüyorsunuz. Daha şimdiden bölücü örgütün uzantıları karşımızdaki ittifakın İstanbul ve Ankara adayları üzerinde şantajlara başladılar? diye konuştu.  

CHP ve İYİ Parti´nin HDP´nin şantajına boyun eğdiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: ?Büyük şantaja bugün boyun eğen yarın da benzer tehditlere boyun eğer Tabii biz asıl bu belediyelere Kandil´in belirlediği eş başkanları da atayıp, atamadıklarını da merak ediyoruz.?       

Karanlık mahfillerde listeler hazırlandığını anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Kandil´den, Pensilvanya´dan gelen talimatlar var. Bunlarla yönetilen bir süreç var ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Hatta işi belediye başkan adaylarını tehdit etmeye kadar götürdüler. Daha seçilmeden belediye başkanlarının tepesine binenlerin, yarın İstanbul´u ve diğer şehirlerimizi bunlara yönettirmeyeceği açıktır.? 

TRABZONLUYUM DİYEREK KİMİ ALDATIYORSUN: Konuşmasından CHP´nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu´na da yüklenen Erdoğan şöyle devam etti: ?Çıkmış ne diyor? Trabzonluyum. Ya sen ?Trabzonluyum´ diyerek benim Trabzonlu hemşehrilerimi mi aldatacaksın? Yani eğer işe oradan bakıyorsan benim Hazine ve Maliye, İçişleri Bakanım , Sanayi ve Teknoloji Bakanım, Grup Başkanvekilim  Trabzonlu. Mesele hangi şehirden olup olmadığın değil, adam olup olmadığın önemli. Ne kadar bilgi sahibisin, ne kadar bu ülkeyi yönetme imkanının var.?       

EKONOMİNİN DEFTERİ BİZDE: Erdoğan´ın gündemindeki bir diğer başlık da ekonomi oldu. Bu seçimler elbette mahalli idareler seçimi. Şimdi çıkıyor Bay Kemal ekonomiden bahsediyor? diyen Erdoğan ?Ya tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek? Önce o kendi kasasını yönetsin. Türkiye´nin ekonomisin, yönetmek bizim işimiz ve bunların hepsinin defterleri bizde. Ne durumda olduklarını biliyoruz. Ağlanacak halleri var? dedi. 

SANDIĞA KÜSKÜNLÜK OLMAZ: Erdoğan ?AK parti tabanına sesleniyorum, burada taviz vermememiz lazım. Ve bir olacağız iri olacağız aynı şekilde MHP´li kardeşlerime de sesleniyorum, sizler de dargınlık küskünlük böyle bir şey yapıp aman ha aranızda bir oy kaybı olmaması lazım. Ne yapacağız? Oylarımızı AK parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütünleştireceğiz? şeklinde konuştu. 

İSMİ AYASOFYA CAMİ OLACAK: Erdoğan, kendilerinden intikam almak isteyen çok kişi olduğunu belirterek ?Bay Kemal de istiyor. Bayan Meral de istiyor. Ama öbür taraftan Netanyahu da istiyor, George da istiyor, isteyenler çok. Onlar, gelecekleri varsa görecekleri de var. İşte 16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya´yı ele almak istiyor. Çok sabrettik ama geçenlerde açıkladım. Ayasofya´yı camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz ve bazı planlarımız var. Onlar Mescid-i Aksa ile uğraşa dursunlar. Ayasofya´da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan´ın ağzından laf bir kere çıkar.? 

BEYNİ SULANMIŞ BİRİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Meclis Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk ve CHP´li vekillerin hafta içinde yaptığı açıklamaları isim vermeden eleştirerek şunları söyledi: ?Bir tanesi çıkmış ?Pazar günü için intikam günü´ diyor. Beyni sulanmış. Neyin intikamını alacaksın? Yapılan yatırımların mı??  

HEY GEORGE SİZE HESAP SORACAĞIZ: Döviz kurlarındaki dalgalanmalara müdahale ettiklerini söyleyen Erdoğan şunları söyledi: ?Hey George, size daha çok hesap soracağız, çok. Türkiye´yi bu yollarla terbiye edemeyeceksiniz. Bunun bedelini de ağır ödeyeceksiniz. Bize nasıl saldırdıklarını görüyorsunuz ama istedikleri gibi saldırsınlar. Onların doları varsa bizim de Allah´ımız var.?
İSTANBUL 

FIRSATÇILIK YAPMAYIZ ERKEN SEÇİM İSTEMEYİZ

Sandıkların kurulmasına 48 saat kala CHP ve İYİ Parti son ortak mitingini Manisa´da yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçimlerden başarıyla çıkmaları halinde de erken seçimi gündeme getirmenin fırsatçılık olacağını belirterek bunu yapmayacaklarını söyledi. İYİ Parti lideri Akşener de  iktidtarın muhalif adaylara yönelik dilini eleştirerek ?Beni tutuklamak istiyarlarsa hemen gelsinler? dedi.

Yerel seçimler için sandıkların kurulmasına 24 saatten az bir süre kaldı. CHP ve İYİ Parti ittifak halinde girdikleri Manisa´da ortak miting yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu miting öncesinde Manisa ilçelerinde ve bazı TV kanalarından da konuştu. Kendisine ve bazı belediye başkanı adaylarına yönelik iktidar kanadından tehditler geldiğini söyleyen CHP lideri ?Yok yakalarım, yok hapse atarım, yok şunu yaparım, yok bunu yaparım... Yapmazsan namertsin kardeşim. Ne yapacaksın Allah aşkına? Boğazımızdan aşağıya haram lokma inmediği sürece Allah´dan başka kimseden korkmayız? dedi.

Bu seçimin bir yerel seçim olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ?Bu seçimde asıl komedi olan konu, bunun bir beka seçimi olduğu şeklindeki bir anlayış ve bunun geniş kitlelere anlatılmak istenmesi. Korku ve endişe üzerinden siyaset yapmak istiyorlar? diye konuş.

Erken seçim yorumlarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, ?Siyasi fırsatçılık ayrıdır, siyaset yapmak ayrıdır. Biz siyaset yapmak istiyoruz. Şimdi biz diyelim Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Mersin, Antalya´yı aldık. ?Vay efendim derhal erken seçime gidelim.´ Bunun adı siyasi fırsatçılıktır? dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur avaş´la ilgili iddialara da değinerek, şöyle devam etti: ?Daha önce başarılı bir belediye başkanlığı yapmış. Bir dönem adaylık süreci de yaşamış. Sonra kendisine AK Parti ?Gel bizden belediye başkan adayı ol´ diye teklif etmiş. Kabul etmemiş. Cumhuriyet Halk Partisi´nden aday diye kıyamet kopuyor. Her türlü iftira, her türlü karalama... İki belediye başkan adayı karşılıklı birbirlerini suçlarlar, bunu anlarım ama bir ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat ve tarafsızlığı üzerine yemin eden bir kişi nasıl olur da kalkar belediye başkanlarıyla ilgili ağza alınmayacak suçlamalar yapar? Mansur Yavaş tehdit ediliyor. Seçime girmek serbest, kazanmak yasak anlamına geliyor.

 "SEÇİMİ BEKLEME HEMEN TUTUKLA"

İYİ Parti Parti lideri Meral Akşener de CHP ile son mitingleri olduğuna dikkat çekerek ?Burada çok güzel şeyler söylendi. Ama Cumhur İttifakı´nın başı görünen Sayın Erdoğan´ın, insanları ayrıştıran, insanlara iftira atan sözleri hepimizi derinden yaraladı. Bana ?PKK´lı´ dediler. Bir İçişleri Bakanı çıktı Kandil ile sözleşme imzaladığımı söyledi. BBizzat Sayın Erdoğan, 29 belediye meclis üyemizin 29´unun da PKK´lı olduğunu söyledi. Bir gazetede 29 arkadaşımızın, isimlerini, soyadlarını ve vatandaşlık numaralarını ilan ettiler? diye konuştu. İktidarın suçladığı 29 ismin ortak özelliğinin Kürt olması olduğuna dikkat çeken Akşener ?Kürt kökenli olmaları, PKK´ya karşı mücadele etmeleri ve İYİ Partili olmaları. Ayıptır ayıp. Bir Cumhurbaşkanı meydanlarda bunları söyleyemez? dedi. Miting alanındakilere elindeki çantayı gösteren Akşener şöyle devam etti: ?Bu çanta Yassıada´ta giderken rahmetli Menderes´in, Zincirbozan´a giderken rahmetli Demirel´in, rahmetli Ecevit´in elindeydi. Bu çanta Mamak´a giderken rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş´in elindeydi. Kadere bakın, bu çanta Pınarhisar´a giderken de Erdoğan´ın elindeydi. Pınarhisar´a giderken muktedirlere karşı boynunu eğmeyeceğini söyleyen Sayın Erdoğan, bu çantayı bugün benim elime verdi. Eğer hapsettirecekse, can baş üstüne. Buradan sesleniyorum. 1 Nisan´ı beklemeye gerek yok. Gel beni al da görelim bakalım. Ben bu çantayla Mamak´a gitmek isterim. Gerekirse ölüme giderim.? 

 



Anahtar Kelimeler: Liderler Sandık Dedi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER