Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

LGS´de sürpriz yok, iyileştirmeler yaptık

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi´ne (LGS) ilişkin, "Ortaöğretim kurumlarına sınavla ve sınavsız yerel yerleştirmede genel olarak öğrencilere sürpriz olacak büyük değişikliklere gitmedik. Daha çok 2018 yılında sorun oluştur

LGS´de sürpriz yok, iyileştirmeler yaptık

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, LGS kapsamında ortaöğretim kurumlarına sınavlı ve sınavsız yerleştirmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özer, 1 Haziran 2019´da yapılacak sınavın kapsamında bir değişiklik olup olmayacağına ilişkin, "Sınav 2018 yılında olduğu gibi bu yıl da aynı gün ve iki oturum şeklinde uygulanacak. Yani her bir oturumda öğrencilere yöneltilecek soruların sayısında ve ders dağılımlarında hiçbir değişiklik yapmadık. Sadece sayısal alanda 40 sorunun sorulduğu ikinci oturumda cevaplama süresini 60 dakikadan 80 dakikaya çıkardık." diye konuştu.

Özer, örnek olması açısından, 2018 Ekim sınavının her iki oturumunun da soru kitapçığını yayımlamaya başladıklarını belirtti.

Bu uygulamaya her ay devam ettiklerini ifade eden Özer, "Bu uygulama, hem öğrencilerimiz ve aileleri hem de okullarımız tarafından memnuniyetle karşılandı. Nisan ve mayıs aylarında da bu uygulamaya devam edeceğiz." dedi.

Haberin devamı için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER