Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

LGS BAŞVURULARINDA SON GÜN!

LGS başvurularında son gün yarın. Peki LGS başvuruları nasıl yapılır? MEB´in 8. sınıflara yönelik isteğe bağlı merkezi sınav başvuruları 18 Nisan´da sona erecek. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvurularında bulunmayan adaylar başvuru işlemlerini haberimizde

LGS BAŞVURULARINDA SON GÜN!

LGS başvuruları yarın sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan isteğe bağlı merkezi sınav Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları 18 Nisan Çarşamba günü sona erecek. LGS başvurusu yapmayan öğrenciler işlemlerini elektronik ortamda öğrenim gördükleri okullarda yapabilecek. 

LGS BAŞVURULARI SONA ERİYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi internet sitesinde yayınlanan ve ?Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu´na göre sınava katılmak isteyen öğrencilere tanınan başvuru tarihi yarın sona eriyor.

8´inci sınıfta öğrenim gören öğrencilerden merkezi sınava katılmak isteyenler, başvurularını elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak. 

Yurt dışında "e-Okul Sistemi"ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını, Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri veya konsoloslukları üzerinden yapacak.

SINAV İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Merkezi sınav, 8´inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Sınavın birinci bölümü saat 09.30´da, ikinci bölümü ise saat 11.30´da başlayacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika sürecek.

Sözel bölümde, 8´inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10´ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20´şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

Bakanlık´tan yapılan açıklamaya göre 2 Haziran 2018´de sınava girecek olan 8´inci sınıf öğrencileri, sınav başvurularını 18 Nisan günü mesai bitimine kadar eğitim gördükleri okul aracılığıyla tamamlayacaklar. Ortaokul öğrencilerinin nitelikli liselere kayıt olabilmesi için düzenlenen merkezi sınavın isteğe bağlı olduğu açıklanırken Eskişehir´de merkezi sınav başarısına göre öğrenci kabul edecek 15 nitelikli lisenin isimleri şu şekilde;

?Beylikova Fen Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi, Eskişehir Fatih Fen Lisesi, Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi, Sivrihisar Fahri Keskin Fen Lisesi, Cevat Ülger Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi, Eskişehir Anadolu Lisesi, Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi?

Yayınlanan kılavuzda merkezi sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemlerin elektronik ortam üzerinden gerçekleştirileceği belirtilirken, kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilere ait fotoğraflı sınav giriş belgelerinin 22 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanacağı açıklandı. Sınav sonuçları ise 22 Haziran 2018´de bakanlığın resmi internet sitesi www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.



Anahtar Kelimeler: BAŞVURULARINDA

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER