Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

LEFKOŞA´YA KUDÜS PLANI

Siyonist düşünce kuruluşundan Kıbrıs ile ilgili skandal ifadeler? Lefkoşa´yı Rum yönetimi´ne bağladı?

LEFKOŞA´YA KUDÜS PLANI

Siyonist düşünce kuruluşu, İsrail ve Yunanların planını açık etti.  Doğu Akdeniz´de gaz aramaları ile bölgede tansiyon üst seviyelere çıkarken, tatbikatlar da artmıştı. İsrail merkezli Siyonist Begin-Sadat Stratejik Araştırmalar Merkezi´nin hazırladığı yeni analizde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) başta olmak üzere birçok skandal ifadeye imza attı. Analizde, sözüm ona Lefkoşa´nın Rum Yönetimi´nin başkenti olarak gösterilmesi dikkat çekti. Çarpıcı ifadelerin yer aldığı analizde, İsrail, Yunanistan ve Rum Yönetimi´nin 3´lü bir ittifak oluşturduğuna dikkat çekerek, ittifakın ismini de ilk kez duyurdu.

LEFKOŞA´YI BAŞKENT İLAN ETTİLER

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak ilan etmesinden güç alan Siyonist kuruluş Kıbrıs Barış Harekâtı´nın yıldönümünde hazırladığı analiz ile skandal ifadelere imza attı. KKTC´nin başkenti olan Lefkoşa´yı Güney Rum Yönetimi´nin başkenti olarak gösterdi. Akdeniz´de güç merkezi olarak 3 başkentin isminin sürekli tekrarlanması dikkat çekerken, Kudüs, Atina ve Lefkoşa´nın ifade edilmesi Siyonist planın diğer adımlarını da gözler önüne serdi.

 

İTTİFAKIN İSMİ EMA!

İsrail, Yunanistan ve Rum Yönetimi´nin üçlü bir ittifak oluşturduğu belirtilen analizde, ittifaka Doğu Akdeniz İttifakı (EMA) ismi verildiğini duyurdu. İttifak ismini daha önce ABD´de bulunan Siyonist lobi AIPAC da öne çıkarmıştı. Üç ülkenin demokrasisinin bölgedeki güçlü demokrasinin aktörü olduğu savunulan analizde, şu ifadeler dikkat çekti: ?İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti, bölgedeki barışı, güvenliği ve çevre istikrarını teşvik etmek için sadece ortak bir ilgi görmemekte, aynı zamanda kendi ?özel ekonomik bölgelerinde´ zengin hidrokarbon yataklarının keşfinden sonra güçlü ekonomik bağları teşvik etmeyi amaçlamaktadırlar.?

TÜRKİYE´Yİ BY-PASS ETMEYİ HEDEFLİYORLAR

Analizde, Türkiye´nin bölgede istikrarsızlığa doğru ittiğine ilişkin skandal ifadeler dikkat çekerken, Türkiye´nin bölgedeki barışın kurulması noktasında ?az umut´ verdiği belirtildi. Doğu Akdeniz´den Avrupa boru hattının inşa edilmesi ile Türkiye´nin bölgedeki gücünün by-pass edileceğine ilişkin ifadeler kullanırken, bölgede Türkiye´nin gücünün kırılacağına dikkat çekti.

 

ORTADOĞU´YA ADALET GETİRECEKLERMİŞ!

Türkiye´ye yönelik tehditkâr ifadelerin yer aldığı analizde, İsrail, Yunanistan ve Rum Yönetimi´nin Batı ittifakı ile birlikte Türkiye´ye karşı çözüm üretmek peşinde olmadığını ifade ederek, ittifakın misyonunu Ortadoğu´da adalet sağlamak olduğuna ilişkin çarpıcı söylemler yer aldı.

KURULUŞUN MİSYONU DA DİKKAT ÇEKİYOR

İsrail merkezli olan Siyonist Begin-Sadat Stratejik Araştırmalar Merkezi´nin raporları ve analizleri ve çalışmalarının İsrailli ve uluslararası arenada saygın bir devlet yapmak olduğu belirtildi. Amerikan İstihbarat Araştırmaları Dergisi´nin katkılarıyla çalışmalarını yürüten araştırma kuruluşunun, ?Hakkımız´ kısmında yer alan şu ifadeler dikkat çekti: ?İsrail´in, ulusal gündemdeki önemli meselelerin belirlenmesinde stratejik bilimi ortaya koymaktadır. İsrail diplomasisinde yeni paradigmalar üretiyor.?



Anahtar Kelimeler: LEFKOŞA KUDÜS PLANI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER