Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Lavrov´dan Soçi Zirvesi açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Soçi Zirvesi´nde Rusya ve Türkiye´nin, Adana Anlaşması´nı baz alarak Suriye sınırındaki teröristlerden gelen tehditlere karşı durma konusunda anlaştığını iddia etti.

Lavrov´dan Soçi Zirvesi açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak, Moskova´da bir araya gelmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Lavrov, geçen hafta Rusya´nın Soçi kentinde Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi´nin yapıldığını hatırlattı. Lavrov, zirvede Rusya ve Türkiye´nin, 1998 yılında Suriye ve Türkiye arasında imzalanan Adana Anlaşması´nı baz alarak Suriye sınırındaki teröristlerden gelen tehditlere karşı durma konusunda anlaştığını iddia etti.

Lavrov, Soçi´deki zirvede İdlib´deki durum, Suriye´de siyasi çözüm ve ABD´nin Suriye´den çekilmesi gibi konuların konuşulduğunu söyledi.

ABD´nin tampon bölgede güvenliği sağlayamayacağını vurgulayan Lavrov, "ABD´nin amacı Suriye´yi bölmek ve Suriye´nin doğusunda bir devlet oluşturmak. Bunun için müttefiklerinin de yatırım yapmalarını teşvik ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Lajcak da martta Azerbaycan ve Ermenistan´a ziyaretler yaparak iki ülke arasındaki Karabağ sorununu ele alacağını belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER