Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KYP´Lİ BEHRAM SALİH; IRAK´IN 4. CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ

KDP´nin Irak Cumhurbaşkanı Adayı Fuad Hüseyin´in adaylıktan çekilmesinin ardından Irak Parlamentosu´nda yapılan oylamada KYB´nin Adayı Berhem Salih, Irak Cumhurbaşkanı olarak seçildi.

KYP´Lİ BEHRAM SALİH; IRAK´IN 4. CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ
KYB´nin KDP ile Fuad Hüseyin´in ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi hususunda varılan uzlaşmadan çekilmesi üzerine parlamentoda ilk oylama yapıldı.

Irak Parlamentosu´nda 300 milletvekilinin hazır bulunmasıyla yapılan ilk oylamada KYB´nin Adayı Berhem Salih 165 oy alırken, KDP´nin Adayı Fuad Hüseyin ise 90 oy aldı.

Parlamentoda 2´inci oylama yapılmadan önce KDP´nin Cumhurbaşkanı Adayı Fuad Hüseyin adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi, cumhurbaşkanının seçimi için ikinci oylamanın Berhem Salih ile Fuad Hüseyin arasında yapılacağını belirtti. Halbusi, Fuad Hüseyin´in adaylıktan çekilmesinin parlamento tarafından kabul edilmediğini açıkladı.

Yapılan 2´nci kapalı oylamada KYB´nin Adayı Berhem Salih 219 oy alarak Irak´ın yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Öte yandan oylamadan önce KYB´nin KDP ile vardığı uzlaşmadan vazgeçmesi üzerine bir mesaj yayınlayan Başkan Mesud Barzani, Irak Parlamentosu´nda Cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün yapılan oylamanın önceki oylamalardan farklı olduğunu söyledi.

Başkan Mesud Barzani, ?Irak Cumhurbaşkanı adayı ya en büyük Kürt grubu tarafından seçilmeliydi ya da Kürdistan fraksiyonunun bir isim üzerine uzlaşması gerekirdi? dedi.

Irak´ta cumhurbaşkanını belirlemek için mevcut mekanizmanın hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını söyleyen Başkan Barzani, yakın bir gelecekte tutumlarının belli olacağını belirtti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER