Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KURTULMUŞ: SURİYE İÇİN İKİ GAYEMİZ VAR

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Suriye için iki temel gayelerinin olduğunu söyledi.

KURTULMUŞ: SURİYE İÇİN İKİ GAYEMİZ VAR

Zeytinburnu Belediye Başkanlık Binası ve Sanat Galerisinin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suriye için iki temel gayelerinin olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

?Bir; Türkiye´nin Suriye´nin kuzeyinden ya da herhangi bir yerinden Türkiye´ye karşı gelecek olan terör saldırılarının tamamını kaynağında yok edeceğiz. İkincisi ise, Suriye´nin paramparça hale getirilerek Türklerin, Kürtlerin, Sünnilerin, Şiilerin, Alevilerin birbirlerine düşman haline getirilmesine asla rıza göstermeyeceğiz.?

Dün İstanbul´da yapılan 4´lü zirveye de değinen Kurtulmuş, ?Türkiye´nin gelişmekte olan gücünü bir kere daha bütün netliğiyle görüyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Şansölyesi Sayın Merkel´in, Fransa Cumhurbaşkanı Macron´un sayın cumhurbaşkanımızın öncülüğünde İstanbul mutabakatıyla sonuçlanan toplantıda bir araya gelmesi tarihi bir adım, tarihi bir zirvedir? dedi.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Suriye sorununun çözülmesinin hemen hemen imkansız hale getirildiği bir dönemde Türkiye olarak, başta İdlib olmak üzere, Suriye´deki sorunun çözülmesi için büyük gayret sarf ediyoruz. Astana ile birlikte başlayan süreç Soçi ile devam eden ve en sonunda bir önceki İstanbul toplantısıyla İdlib´de bir savaş yapılmayan ve çatışmasızlık bölgesi oluşturulmasına gelen süreç çok önemliydi.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER