Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARIN HAREMİDİR

Kayseri Gönül Kültür Kuruluşları, tarafından yapılan basın açıklamasında, Tüm Filistin Toprakları Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yapılan insanlık dışı saldırı ve zülümlerin şiddetle kınandığı ve kabul edilemez bulunulduğu belirtildi.

KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARIN HAREMİDİR

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve onu bağrında barındıran Kudüs üç Semavi dinin kutsal mekanlarını bünyesinde barındıran kutsal beldelerdir.

 Hz Ömer döneminde barış yoluyla kan dökülmeden fethedilen Kudüs, Müslümanların idaresine kaldığı müddetce selamet yurdu olmuştur. Haçlı Seferleri sırasında bir müddet zulme uğrayan bu mübarek beldeler ulu hakan Selahattin Eyyubi’nin fethi ile yeniden esenlik yurdu haline getirilmiştir. 400 yıl süren Osmanlı idaresi sırasında baştanbaşa imar edilerek mamur hale getiren Kudüs ve Filistin Toprakları esenlik yurdu olmaya devam etmiştir.

Birinci Dünya Savaşından sonra Yahudilerin Filistin’e yerleşmeye başlaması ve 1948’de kurulan işgal devleti İsrail döneminde ne yazık ki Kudüs Mescid-i Aksa ve Filistin Toprakları müslümanların zorla topraklarından çıkarıldığı,müslümanların kutsal mekanlarına  saldırı ve hareketlerin yapıldığı çatışma alanı haline getirilmiştir.

Uzun zamandır her yıl olduğu gibi, bu yılda mübarek Ramazan ayında İsrail güvenlik güçleri ve onların korumasındaki militan fanatik Yahudi yerleşimciler Mescid-iAksa’ya baskın düzenlemeye devam ettiler, kirli postalları ile kutsal mekanMescid-i Aksa ve Kıble mescidine ses bombaları ve plastik mermilerle baskın yaptılar.

Kutsal tanımaz gözü dönmüş güvenlik güçleri ve militan yerleşimciler, Teravih Namazı kılmakta olan müslümanların onlarcasını darp ettiler, yaraladılar, 500 yakın Müslümanıda tutukladılar. İnsanlık dışı baskınlar ne yazık ki dünyanın gözü önünde halen devam etmektedir.

Bizler Kayseri Gönül Kültür Kuruluşları olarak!

 Tüm Filistin Toprakları Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yapılan insanlık dışı saldırı ve zülümleri şiddetle kınıyor, kabul edilemez buluyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistin’li kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz ve diyoruz ki, KudüsMescid-i Aksa ve Filistin’in özgürlüğü bizim olmazsa olmazımızdır. Kudüs Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar, her alanda yapılan mücadeleleri desteklemeye devam edeceğiz. 

Yıllardır devam eden insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için, başta Türkiye idarecilerimiz ve onların çabaları ile İslam işbirliği Teşkilatı ve İslam dünyası derhal harekete geçmeli. Alınacak ekonomik, siyasi ve askeri tedbirlerle, İsrail durdurulmalıdır. Bu konuda yapılacak her çabayı sonuna kadar destek vereceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Yaşasın Filistin kudüs ve Mescid-i Aksa kahrolsun İsrail zülmü

 

Mehmet KARAKAŞ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkan Yrd.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER