Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Hatib: Aksa´ya 2017´de 26 bin fanatik Yahudi baskın düzenledi

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Hatib, "2017 yılı içinde İsrail makamlarının izni dahilinde 25 bin 630 fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa´ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif´in hürmetini ihlal etti." dedi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Hatib: Aksa´ya 2017´de 26 bin fanatik Yahudi baskın düzenledi

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 2017 yılında yaklaşık 26 bin fanatik Yahudi´nin Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlediğini belirterek, söz konusu rakamın geçen yıllara oranla rekor sayıya ulaştığına vurgu yaptı. 

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığına bağlı olan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Şeyh Azzam el-Hatib yaptığı yazılı açıklamada, "2017 yılında İsrail makamlarının izni dahilinde 25 bin 630 fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa´ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif´in hürmetini ihlal etti." ifadelerini kullandı.

Hatib, önceki yıllara oranla 2017 yılında Mescid-i Aksa´ya düzenlenen baskın sayısının rekor seviyeye ulaştığına dikkati çekerek, Yahudi hahamların baskınlara teşvik eden fetvaları ve İsrail hükümetinin desteği çerçevesinde baskınlara katılan fanatik Yahudi sayısında artış yaşandığını vurguladı.

"İsrail´i uyarıyoruz"

Şeyh Hatib Mescid-i Aksa´nın statüsünü değiştirmeye çalışan İsrail´i uyardığı açıklamasında, "Kudüs-ü Şerif´teki mukaddesatın hizmetkarı Majesteleri Kral 2. Abdullah bin el-Hüseyin´in vesayetine bağlı ve sadece Müslümanların olan Mescid-i Aksa´nın 1967´den bu yana devam eden statüsünü değiştirmeye çalışan İsrail´i uyarıyoruz." ifadelerine yer verdi.

İsrail´in polisinin korumasında 2016 yılında 14 bin 806 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemiş, Harem-i Şerif´in hürmetini ihlal etmişti.

İsrail yönetimi 2003´ten itibaren Yahudi yerleşimcileri, polis korumasında Aksa´nın avlusuna alıyor ve zaman zaman Müslümanların girişlerine yaş sınırlaması getiriyor. Birçok radikal İsrailli örgüt ve siyasetçi, üzerinde daha önce iki kez yıkılan bir Yahudi tapınağının bulunduğuna inandıkları Harem-i Şerif´in kendileri için de ibadete açılması çağrısında bulunuyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER